Educatia

educatie investitie in viitor
educatie investitie in viitor

Traim o perioada de criza fara a avea educatia necesara sa o intelegem. Romania se afla in criza si nu a fost pregatita educational sa suporte o astfel de perioada economica. O tara cu sistemul de educatie si sanatate la pamant nu poate intelege de ce pana mai ieri creditele erau „Doar cu buletinul” si de azi ( azi fiind un moment t) trebuie sa respecte o anumita legislatie drastica.

Timp de 20 de ani nu a existat o putere politica educata care sa ofere garantia educationala si sanitara pentru un viitor mai bun. Educatia si-a schimbat modul de abordare implementand tot felul de solutii fara o baza de cercetare pentru populatia care se dezvolta aici, doar aplicand programe care au functionat la altii, fara un studiu amanuntit raportat la cultura societatii romanesti.

Statul roman si legiuitorii ar fi trebuit sa se preocupe de educatie, un popor needucat se conduce mult mai usor prin manipulare si persuasiune, dar nu-ti ofera garantia unei piete maturizate care sa inteleaga fenomene economice, politice si sociale.

Evolutia unei specii tine de gradul in care aceasta a evoluat de-a lungul timpului. Degeaba ii ofer posibilitatea de a-si cumpara produse usor daca nu ii si explici la ce riscuri isi asuma si cat de mult trage el inapoi economia. E adevarat ca un economist a zis acum ceva timp ca „consumand mai mult, vei produce mai mult”, insa el nu a precizat si pana unde pe poate merge cu acest tip de consum si productie.

Educatia iti poate oferi sansa sa intelegi de ce e nevoie sa consumi si de ce nu e bine sa te indatorezi peste masura, educatia este cea care te responsabilizeaza ca individ in societate si-ti da de inteles ca tu ca parghie sociala trebuie sa te implici in comunitatea din care faci parte.

II blamam pe unii si pe altii si noi ne ridicam singuri pe un piedestal mult prea mare pentru noi, nu avem cei 18 ani de acasa. Noi 18 ani ii avem pe strada, strada fiind si educatia precara pe care o primim de acasa. Rata abandonului scolar este un indicator care ar trebui sa dea de gandit unui parlament al unei societati normale.

Trebuie investit in educatie daca vrem sa avem un viitor pe aleea tarilor dezvoltate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *