Farfurie, spune Branza!!!

Selfie
Selfie

Obsesia foto. In ultima vreme am observat o tendinta tot mai des intalnita in cadrul grupurilor de prieteni cu care ajung la restaurante, ceremonii, nunti, botezuri, zile festive ca exista printre foto amatori dorinta de a face poza mancarii.

Eu cum sunt un om care mananca doar ca sa nu moara de foame ma intreb de unde acest apetit de a fotografia mancarea?!? Este mancarea fotogenica si dorim sa o surprindem in poza sau doar avem nevoie de stimuli. E ciudat totusi cum ne raportam prin tonele de instantanee surprinse prin care dincolo de fete si cadre avem nevoie sa vedem poza unui fel de mancare. Pentru unii s-ar putea sa fie vorba de dorinta de a-si prepara acasa si a compara rezultatul sau cu cel preparat de un bucatar. Altii poate vor sa epateze, sa-si cumpere pozitia sociala asociind felul de mancare extravagant pe care tocmai il mananca cu imaginea sa in societatea pe care si-a creat-o. Dar totusi intrebarea care ramane este: Ce cauta mintea ta intr-o fotografie cu un fel de mancare?!?

Mintea umana presupun ca ar avea doua componente: una vizibila cu care gandim zi de zi si una invizibila sub forma de constiinta, o minte in alta minte. Care dintre ele stabileste prioritatile unei actiuni?!?

Comments

comments

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*