Femeia si buchetul vinului

Imi aduc aminte cu mare placere vorbele bunicului meu:

TATAIE, VINUL ESTE VRAJITORUL SUFLETULUI SI AJUTORUL SANATATII OAMENILOR. PENTRU CA ACEASTA LICOARE CONSUMATA RESPONSABIL VA ADUCE LINISTIREA SUFLETULUI SI UN PIC DE TANIN BENEFIC CORPULUI!

Nu am dat multa atentie cuvintelor bunicului meu, dar mi-au rams intr-un sipet al sufletului. Si crescand incet, incet si avand pe langa mine oameni pasionati in domeniul degustarilor de vinuri. Sigur ca prima data, degustarile le-am facut pe ceea ce aveam in curte sau pe ceea ce aveam de valoare in satul bunicilor mei. Si dupa cea am inceput sa recunosc „buchete” sau „nuante” un bun prieten m-a luat de manuta ca pe un copil de gradinita si m-a dus la o degustare la Luchi Georgescu. Si nu la orice fel de degustare la ea, ci la o degustare a categoriei Luchi Georgescu Vincon, pentru ca in acea nisa gasim valoarea vinurilor adevarate sau a vinurilor „high-class” ale Romaniei.

Insa inainte de a continua povestea, daca nu stiti cine este doamna Luchi Georgescu va rog mult sa dati un click pe acest link – luchi georgescu vincon – si apoi putem continua povestile chiar in compania unui vin rosu sau rose de calitate.

Acum ca ati citit, hai sa mai adaug si eu ceva. Un vin bun si valoros nu va aduce doar o seara buna, ci si sentimentul ca apartineti unui grup de oameni cu principii si unui grup de oameni care stiu sa discearna binele de rau si mai ales falsul de adevarat. Apoi mai este ceva! Desi ideea de vin, pe taramurile noastre nu are o istorie in vechime prea fericita (si ma refer la episodul arderii viilor de catre Burebista), cred ca de fapt vinul ne-a fost frate intotdeauna. Iar faptele istorice cred ca au fost usor „romantate” de dragul unei activitati mai intense in story-ul acelei perioade.

Acum ca am terminat scurta mea pledoarie istorica, hai sa ne reintoarcem in prezent. Hai sa incercam macar sa intelegem ca pamantul pe care suntem nu se cheama Belgia sau Cehia si ca nu ne putem inventa o istorie a berii cum au ei. Dar daca tot avem licoare numita VIN si Istoria lui atat de frumoasa, hai sa o cunoastem. Si daca la Luchi Georgescu Vincon putem afla atat de multe detalii interesante, de ce sa nu facem? Hai iesiti din zona de confort si descoperiti valoarea unei licori FERMECATE!

Comments

comments

2 comentarii publicate

  1. Felicitari pentru povestioara. Avem nevoie de povesti despre vinurile noastre, despre viile noastre, despre pamanturile noastre. Am ajuns bautori de bere, ce rusine pentru noi, suntem latini.
    Mai asteptam povesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*