Nobel… sau cum sa agiti marfa!

Liu Xiaobo
Liu Xiaobo

Nobel pentru pace acordat dizidendului Liu Xiaobo, numai despre asta aud in ultima vreme pe mediile de presa si bloguri.

Simt o oarecare dorinta in populatiile democrate de a subjuga sistemul comunist chinezesc. E adevarat ca libertatea de expresie trebuie sa o aiba toata lumea, dar nu libertatea de expresie instaurata cu pumnul si dinamita. Va mai aduceti aminte cine a inventat dinamita? Alfred Nobel.

Acest premiu pentru pace pare mai mult o manusa aruncata unui sistem care este periculos pentru suprematia democratiei. In plina criza materiala pe fondul unei puternice crize spirituale nevoia populatiei se indreapta catre un sistem care le ofera o supapa pentru instinctul de conservare.

Miscarea este una buna pentru tonusul democratiei si pentru cei care inca mai cred in libertatea de expresie a democratiei, insa exista si un procent mare de populatii care incep sa priveasca spre comunismul chinezesc ca spre solutia de trecere prin criza. Practic supravietuirea unei societatii civilizate trebuie admita dualitatea i

Urmatoarea lupta politica trebuie data la nivel de ideologie si spirituala, iar tarile civilizate cu trecut in democratie nu sunt pregatite sa dea o astfel de lupta

Sursa foto: Dimensiunea Umana

Comments

comments

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*