Noriel si Mickey Mouse pentru copilul din noi

Din momentul in care am devenit unchi, Mickey Mouse si clubul sau au inceput sa imi fie tare cunoscute. Si asta nu doar prin prisma episoadelor pe care le vedeam alaturi de nepotii mei, dar si prin prisma cadourilor pe care le faceam lor cu diverse ocazii. In primul an de joaca tot ce isi doreau dragii mei nepoti erau jucarii Mickey Mouse. Vremea a trecut si a aparut concurenta intre cei mici pe strada sau la gradinita. Si cel mai adesea acum nu isi mai luau plusurile, ci isi umpleau buzunarele cu figurine Mickey Mouse. Si ii vedeai prin parc sau pe marginea vreunei borduri cum ii intindeau si cum ii puneu sa faca tot felul de chestii. Parca ii si aud zicand MISCA, MUSCA, MICKEY MOUSE! Si fiecare din acele figurine Mickey Mouse avea un rol precis in tot acest scenariu. Si ei traiau din plin si pareau niste veritabili regizori de Hollywood, foarte hotarati, plini de tenacitate si mai ales plini de avant pionieresc.

Acum la 4 – 5 ani distanta de acel moment mai dau de cate una din acele jucarii Mickey Mouse si ma apuc sa ma joc cu ea. Evident ca ma bufneste rasul. Ba chiar parintii sau fratele meu ma intreaba:

Ce faci puiule de 33 de anisori? Te joci cu Mickey Mouse ? La ce grupa esti tu la „gradi”? La grupa mijlocie? Va dau voie doamnele educatoare cu jucarii Mickey Mouse in clasa?

Si evident ca bufnim toti in ras. Si la auzul zgomotului facut de noi apar de pe unde sunt si nepoteii mei. Si ca niste veritabili exploratori ii auzi spunand:
Oaaau, jucariile noastre vechi cu Mickey Mouse! Si ii vezi cum iau cutia, o paturica si se duc pe strada impreuna cu vecinii si creeaza alte si alte regii si scenarii, cateodata muult mai interesante decat cele pe care le vedem la TV.

Varsta nu conteaza cand jucaria este atat de bine conceputa pentru a aduce bucurie copilului si peste ceva timp. Ma gandesc ca un personaj precum Mickey Mouse a crescut generatii intregi de copii. Imaginea lui a bucurat vietile copiiilor de-a lungul timpului astfel incat ajunsi la varsta de adult isi aduce aminte cu placere si nostalgie de cele ce s-a jucat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*