Si totusi Gutenberg de la WordPress nu-i chiar atat de rau

La inceput am fost refractar la a lucra in WordPress prin editorul vizual Gutenberg. Modulul clasic parea mult mai ofertant in ceea ce priveste scrierea pe WordPress. Am avut un soc cand la ultimul update am fost trecut pe Gutenberg si am comentat pe mediile sociale legat de acest aspect. Ce pot sa zic sunt un conservator care cu greu poate sa fie convins de o treaba noua aplicata.

Acum 2 saptamani am zis ca trebuie sa dau o sansa acestui mod de lucru pentru ca este clar ca in viitor migrarea va trebui sa fie facuta. Si totusi daca e sa migrez trebuie s-o fac de acum. Am zis ca fac un soc, dar ma obisnuiesc cu sistemul asta WordPress pe parcurs. Si in plus am scapat de un plugins care imi facea editor-ul clasic de WordPress .

Faza este ca la inceput totul parea ca e mult prea mult pentru a scrie un articol, dar in timp acest Gutenberg iti ofera o alta viziune de scriere. N-am crezut ca schimbarea modului vizual iti poate schimba si perspectiva asupra scrisului.

Editorul Gutenberg este la inceput si m-am hotarat sa-i ofer credit. In timp si cu sprijin poate sa ofere o perspectiva pentru viitor. N-am descoperit toate optiunile acestuia, dar pe masura ce lucrez cu el descopar lucruri interesante.

Un minus pe care il are acest editor e faptul ca anumite teme nu sunt compatibile cu acesta.

Una peste alta acest nou update al wordpress-ului este unul care aduce un plus valoare in munca de publisher, oferind o experienta calitativa in ceea ce priveste articolele publicate online.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*