40 de zile

Cei care au gandit lucrurile in biserica ortodoxa au fost niste oameni invatati si care stiau mai mult decat Cuvantul Domnului. Se pare ca lucrurile sunt facute astfel incat sa educe enoriasul si nu sa-l prosteasca. Partea de prosteala a enoriasului este in mana celui care duce mai departe vorba. Daca acesta nu-si face treaba atunci si enoriasul nu-si gaseste linistea si izbavirea.

Mai in gluma mai in serios vorbeam zilele trecute cu frate-miu si mi-a zis ca tot discutand cu niste cunoscuti au ajuns la concluzia ca un sat il recunosti daca este unul de oameni gospodari dupa modul in care isi tin curatenie in Cimitir. Si nu pot sa contrazic o asemenea gandire ca aceea curatenie din Cimitir reprezinta respectul pentru cei ce le-au calcat inainte pe meleagurile pe care ei azi salasluiesc.

Astfel ca alegerea celor 40 de zile nu a fost tocmai intamplatoare. Se pare ca o actiune pe care o repeti timp de 40 de zile tinde sa se pastreze in interiorul mintii tale ca un automatism pe care il vei respecta intocmai. Cele 40 de zile reprezinta timpul in care mintea si spiritul isi dozeaza energia astfel incat sa accepte regimul. Asta bineinteles ca functioneaza doar daca o faci cu toata fiinta.

Ce e aia s-o faci cu toata fiinta?! Pai sa luam de exemplu postul. Postul il tii doar de dragul de a-l tine daca nu alaturi la acesta si rugaciune si oarecare intoarcere cu fata catre cele sfinte. Sunt multe persoane care tin post doar ca regim alimentar. E bun si ala ca iti formateaza aparatu digestiv, dar cee te faci cand cureti digestia si te constipi in spirit?! Ambele trebuie sa mearga in paralel pentru a atinge un nou punct de maxim in evolutia ta.

Tine-ti minte, 40! Pana si omul ajunge in maxim de capacitate tot in zona a 40 de ani. Asa ca totul a fost calculat si gandit pentru a ajuta omul sa evolueze.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *