Feude, judete si voievodate! 8 regiuni Romania

8 regiuni

Aflu de prin presa si de pe intreg internetul romanesc ca unii din Romania vor sa treaca de la 42 la 8 judete.

Bineinteles ca populatia a marjat la idee in speranta ca nu vor mai fi furati la fel de tare.

Impartirea teritoriala – 42 judete versus 8 regiuni!

Problema care apare intr-o astfel de impartire este ca un om va avea mai multa putere de decizie asupra unui spatiu mai larg. Practic in judetul respectiv el va taia si spanzura dupa bunul plac si mai putin dupa placul pulimii care l-a votat. Daca astazi in 42 de judete populatia este scindata si nu-si poate impune un punct de vedere in solutionarea unor probleme ale zonei lor, cum va putea o populatie mai mare sa-si rezolve problema asta?

Nu, nu sunt de acord cu reimpartirea teritoriala a Romaniei. NU asta este problema acestei tari, problema tarii sunt banii care nu ajung acolo unde sunt programati. Problema la noi sunt politicienii corupti, medicii care iau spaga, politistii care nu-si fac datoria cu infractorii, judecatorii care n-au o lege clara, profesorii care iau spaga.

Referendum 8 regiuni

Impartirea Romaniei in 8 regiuni nu rezolva toate problemele astea. Imaprtirea Romaniei in 8 judete va oferi „sansa” la abuzuri si mai mari pentru cel ce ia conducerea asupra unui judet. Astfel un partid cu 5 judete din 8 o sa fie lider absolut si va putea sa puna mana pe si mai multi bani, va dicta politica tarii.

In plus, Traian Basescu ne este dator cu celebrul referendum 300. Nu l-a pus in aplicare. Ar trebui sistate orice alte referendumuri pana cand cel votat va fi pus in functiune.

Comments

comments

7 thoughts on “Feude, judete si voievodate! 8 regiuni Romania”

 1. A mai fost o împărțire asemănătoare prin 40 dacă nu greșesc, și nu de bună ce era s-a renunțat la ea. Nici eu nu sunt de acord, din punctul meu de vedere reîmpărțirea asta e un pas înapoi, nicidecum înainte.

  1. Pasul inapoi nu l-am mai pus la socoteala.

   E total aiurea, dar lumea a muscat si momeala asta de subiect de presa.

  1. Ajuta la ceva cat timp vom avea in continuare aceeasi garnitura politica?!

   Din punctul meu de vedere in situatia actuala exista un minim control intern, o curatenie bazata pe diviziune. Atunci vom avea un centru si mai multe receptoare de comanda. Cum se va preintampina abuzul de putere?!?

 2. Pai, o sa fie mai putin baroni, pardon, politiceni locali: nu o sa mai fie 42 de consilii judetene si de prefecturi.
  O sa ai mai putine functii in sistemul adm. pub. locale care sa fie impartite de mai marii judetului/regiunii/voievodatului sau cum vrei sa o numesti. De ce? Pai gandestete ca la nivelul fiecarui judet sunt inspectorate in constructii, de politie, sanitare, scolare, de mediu etc. care sunt pline de directorasi pusi politic si de rubedeniile lor.
  Abuzul de putere se va preintampina la fel ca si acum in masura in care acum se intampla asa ceva. Sau chiar mai bine din punctul meu de vedere pentru ca e mai usor sa controlezi legalitatea si oportunitatea actelor a 8 consilii judetene si prefecturi decat a 42 de astfel de institutii.

  1. Treaba si-o face omu si daca sunt 10 si daca 42. Eu de parerea asta sunt. Mi se pare ca ne preocupam prea tare sa modificam niste chestii si uitam sa dim oameni si sa ne facem treaba ca la carte.

   Schimbarea trebuie sa vina la om nu la functie. Nu avem o problema morala a functiei pe care o detine un om, avem o problema morala a omului care detine o functie.

   Un om ales jude peste peste o astfel de regiune mare va avea tendinta sa ceara acelasi nivel de spaga ca toti cei care se aflau in functii. Practic suma spagii ramane aceeasi calculandu-se cumulativ pentru fiecare regiune care intra in subordinea celui ce conduce.

 3. Pingback: 322 – Reimpartirea inainte de alegeri | Stefan Manea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *