A fost odata ca niciodata

mobila

Modul in care mobilezi o casa poate descrie modul in care esti tu. Multi dintre noi nu dam importanta alegerii unei mobile si ne ghidam dupa pret si dupa efectul pe care credem noi ca-l va avea asupra musafirilor care ne trec pragul.

In realitatea alegerea mobilei reprezinta o arta. Fiecare lucru pe care-l asezi in casa ta trebuie sa spuna o poveste despre sufletul tau. Orice mobila asezata intr-o parte sau alta trebuie sa exprime un gand bun de-al tau pentru cei ce vin sa te viziteze. In plus fiecare lucru pe care-l bagi in casa trebuie sa-ti ofere tie experienta unica de a te simti la tine acasa. Fiecare ne simtim acasa acolo unde sufletul se aseaza comod si toarce ca o pisica.

Am alergat prin internet si am dat peste site-ul www.arta-mobilei.ro unde am invatat cum sa-mi structurez aranjarea casei astfel incat sa exprime caldura si bucurie celor care intra la mine in casa.

In functie de fiecare camera in parte trebuie masurat inca de la inceput cu mre atentie pentru a nu aparea incidente pe parcursul cumpararii diverselor piese de mobilier.

Alegerea mobilierului trebuie sa fie facut ain functie de bugetul de care dispunem. Astfel ca se va opta pentru mobiliere un picut mai ieftine in zonele in care nu se realizeaza trafic mare si mobilier de o anume factura pentru zonele in care lumea circula zi de zi.

Eu personal sunt un conservator in ceea ce priveste stilul de viata si atunci voi opta pentru un decor usor nostalgic care sa imite lemnul si mobila de lemn. In timp sper sa pot schimba imitatiile de lemn cu mobila adevarata de lemn. Dar pana atunci ma orientez sa-mi amenjez caminul astfel incat sa-l simt ca este al meu.

E important ca in toata geometria asezarilor sa pot cuprinde si diversele colectii de carti, viniliuri sau aparate electronice adunate de-a lungul vremurile. Imi place sa colectionez lucruri care au fost utile si la moda in trecut pentru a le da viata in viitor. Consider ca fac parte din instoria noastra si trebuie sa nu le uitam. Ca sa putem intelege cum s-a ajuns la calculator cu comanda vocala trebuie sa intelegem de unde s-a plecat.

Am adunat tot de-al lungul anilor si un numar de scaune care au forme diferite si marimi diferite. Nu ma indur sa scap de ele, astfel ca voi incerca sa le integrez in noua structura a casei. Important este ca la final sa ma simt bine ca le-am putut pastra si ca le-am dat o utilitate publica. ma doare sufletul sa vad obiecte care mai pot sa fie folosite si sunt lasate de izbeliste doar pentru ca putem cumpara altele noi. Si de cele mai multe ori nu le putem cumpara, apeland astfel la credite pentru a pastra aparenta unei bunastari de zi cu zi. Fiecare obiect are o poveste si trebuie respectat.

Apoi vine si partea de echipare a unei case. Spre exemplu mobila de bucatarie trebuie croita cu precizie si maiestrie pentru a putea ingloba in ea toate aparaturile care sunt necesare unei gospodine in bucatarie. Astfel ca trebuie avut grija ca mobila respectiva sa aiba spatiu necesar pentru aerare si pentru o mai buna functionare. Zona de gatit trebuie sa fie atent conceputa pentru a permite aerare si montarea unei hote necesar in eliberarea aburilor sau fumului de la diverse preparate.

De ce m-a atras arta-mobilei.ro?!? Site-ul aerisit mi-a pus la dispozitie o gama larga de produse din care sa-mi pot alege cele de trebuinta pentru mine. In plus am ramas placut surprins ca oamenii au pregatita si o echipa care sa vina sa-ti proiecteze mobila direct la tine acasa. Se stie deja ca multe dintre marimile care sunt in magazine nu se potrivesc cu marimile pe care le avem noi in casa. Ba e o usa plasata acolo unde nu trebuia pentru a intra la perfectie dulapul gata facut, ba tu proprietarul ti-ai pus o faianta model pe care nu vrei s-o acoperi cu mobila. Pentru astfel de cazuri firma iti pune la dispozitie o echipa de profesionsti care vin sa te ajute sa-ti pui visul pe perete.

Se pare ca daca ai comandat de minim 1000 de lei si locuiesti in Ilfov sau Bucuresti, trasportul este gratuit.

Si cand totul e pus la locul lui vei avea o casa exact asa cum ai visat. Fiecare lucru din casa ta iti va spune o poveste si fiecare poveste pe care ti-o spune casa o vei spune si tu mai departe musafirilor. E ca si cum te-ai mutat in taramul de basm al povestilor din arta mobilei. Si-am incalect pe-o sa si v-am spus povestea asa…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *