A te intretine nu e o rusine

Era prin anul intai de facultate. Imi aduc foarte bine aminte ca eram nelipsit luna de luna din dispensarul facultatii. Raceam si iarna si vara, de parca traiam in grota, nu in confortul unui apartament bucurestean din cartierul Militari. Si tot ducandu-ma pe la diversi doctori am aflat si motivul deselor mele raceli: deviatia de sept ma facea sa dorm cu gura deschisa noapte sau sau respir de multe ori cand faceam sport pe gura. Aerul rece imi umfla amigdalele si de acolo un intreg lant al slabiciunilor. Asa ca iata-ma in 2001 la „taiere”. Si tot privindu-mi nasul proaspat „taiat”, mi-a trecut prin cap ca mi-ar placea sa apelez la o operatie de chirurgie estetica. Citisem eu intr-un pliant de la o clinica de chirurgie estetica gasit prin spital urmatoarele cuvinte:

Operatia de remodelare a nasului imbunatateste aspectul estetic şi proportiile acestuia si ajuta la eliminarea problemelor de respiratie cauzate de defecte structurale ale nasului precum deviatia de sept.

Ei bine, desi nu eram eu fan operatii estetice gandul acela ma tot bantuia. Tot atunci m-am imprietenit acolo cu o domnisoara care m-a convins sa consum cafea verde. Habar nu aveam ca e atat de buna. E ii tot dadea cu indemnul „Intretine silueta cu cafea verde cu ghimbir„. Pe mine m-a bufnit rasul si i-am spus zambind:

Heeei, la silueta mea crezi ca mai e nevoie de asa ceva?

aDesi nu se vedea cand te uitai la ea mi-a spus ca apelase la chirurgia estetica si ca avea la activ doua operatii estetice. Insa atat de bine si finut facute, incat credeai ca acele „linii” sunt darul Mamei Natura. Imi aduc aminte ca tot vorbind despre cafea verde in acele nopti creaseram si un plan de afaceri si visam sa devenim milionari din vanzarea ei. Si cu banii realizati sa facem o clinica de chirurgie estetica. Ce sa ii faci? Probabil ca anestezia ne daduse la amandoi si efecte halucinogene si o luasem prin balarii. Norocul nostru ca a trecut repede saptamana de spitalizare si ca realitatea ne-a readus rapid cu picioarele pe pamant si cu ganduri mai realiste.

Pentru  a intretine un corp sanatos ai nevoie si de un ochi de specialist!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *