Acatiste, pomelnice si parastase online! Pomelnice online in 2021

Prima data cand am dat de site-uri care ofera un astfel de produs am zis ca orice om ca asta este o curara nebunie! Cum sa ajungi sa „mulgi” bani de pe om folosindu-te de o nevoie spirituala?! In conceptia mea acatiste, pomelnice si parastase se fac doar in biserica.

Manastirea Dervent – prima manastire care oferea pomelnice online

Acum 7-8 ani am descoperit acest tip de produse prin intermediul unui articol din presa in care se vorbea despre Manastirea Dervent. Acolo se specifica faptul ca poti sa te folosesti de un astfel de serviciu in mod online. Articolul prezenta situatia ca o actualizare a serviciilor bisericesti in concordanta cu timpurile in care traim.

Am crezut ca este un lucru gresit sa ducem actiunile biserici in mediul online, dar in timp am inteles ca daca tot ne dorim o Biserica evoluata trebuie sa luam in calcul si astfel de actualizari pentru aceasta.

Pana si in tagma lor sunt conservatori care nu vad cu ochi buni acatistele, pomelnicele si parastase date online. Au ramas blocati in schema de gandire a faptului ca aceste lucruri se fac in raport de om cu om. Adica lucrurile acestea se fac in Biserica in mod fizic pentru ca doar asa se poate implini salvarea ta si a celor pentru care te rogi.

Am cautat in perioada respectiva si alte biserici sau manastiri care fac acelasi lucru, dar din pacate eu nu am gasit. Aspectul acesta m-a facut sa consider ca poate am de-a face cu o biserica iesita de sub obladuirea Patriarhiei.

Tarziu am descoperit cunostinte care mergeau frecvent sa viziteze Manastirea Dervent in drumul lor spre mare. Si surpriza! Manastirea este legitima si sub oranduirea Patriarhiei. Atunci am inteles ca Patriarhia cunoaste situatia si nu le interzice. Deci problema conservator vs nou este doar o problema care priveste partea noastra uman sociala si mai putin cerintele Cerului. Deci avem pomelnice online unde trebuie!

Manastirea Lipnita – Dupa 7 ani am gasit un alt loc cu polemnice, acatiste, parastase facute online

Am uitat de aspectul online al actiunilor bisericesti pentru o perioada si mi-am vazut de ale mele. Mare mi-a fost mirare cand in cautarea unor raspunsuri pe vastul internet am dat de Manastirea Lipnita si serviciile oferite de aceasta. Deci nu era Manastirea Dervent unicul intermediar al acatistelor polemnicelor si parastaselor online!

Am inceput sa traim destul de mult online. Intalnirea om cu om se face din ce in ce mai rar. Unde mai pui ca am avut anul trecut (2020) si pandemia de coronavirus in desfasurare.

Faptul ca au aparut aceste servicii este unul imbucurator pentru ca oamenii care au astfel de nevoi si le pot satisface online. De cele mai multe ori cei care executa astfel de lucrari au in atentie si implicarea celui care cumpara. Faptul ca dvs platiti pentru serviciu trebuie sa aveti si o conduita crestineasca in viata de zi cu zi.

Nu e nevoie doar de rugaciunile maicutelor/calugarilor de la manastire pentru ca lucrurile cerute de voi sa se implineasca. Chiar daca nu esti prezent fizic in Biserica atunci cand lucrurile se citesc este bine ca si tu in viata de zi cu zi sa te schimbi.

Acatiste, polemnice si parastase ajutor pentru Diaspora

Dintre toate punctele forte ale unor astfel de lucruri tarziu am ajuns sa constientizez ca oferta aceasta poate alina dorul de casa al celor plecati peste hotare.


Diaspora romanesca s-a tot marit pe masura e au trecut anii. Multi dintre cei care muncesc pe afara sunt in zone in care nu exista biserici crestine romanesti. Astfel ca nu pot sa satisfaca servicii de acatiste, pomelnice sau parastase pentru cei dragi care au plecat dintre noi.

Aceste manastiri care ofera servicii online pot ajuta in a alina suferinta si dorul celor care sunt departe de tara.

Aceste servicii sunt si platite in bani. Plata se face cu cat poate fiecare nu este un cost fix. Economic putem sa ne bucuram ca tara incaseaza moneda care intra in circuitul intern al banilor. Ne crestem dreptul divin in bani ca tara.

Aveti grija de voi si de cei din jur si nu ezitati sa folositi si astfel de servicii pentru alinarea sufleteasca. Daca nu aveti legatura cu credinta in Dumnezeu bucurati-va pentru un serviciu care introduce bani din circuitul extern in cel intern. Toti avem de castigat!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *