Adio deșeurilor înțepătoare sau tăietoare

În domeniul medical, recipientele pentru colectarea deșeurilor înțepătoare sau tăietoare sunt necesare. Acestea, datorită proprietăților unice avute, ușurează munca și, datorită materialului din care sunt făcute, nu produc daune mediului înconjurător.Colectarea deșeurilor înțepătoare sau tăietoare

Diverse modele dispun de două tipuri de închideri, provizorie și permanentă, iar capacul este prevăzut cu diverse orificii pentru separarea acului de seringă sau a  lamei de bisturiu.

Pe deasupra, închiderea capacului poate fi ușor verificată prin intermediul semnalului sonor, sub formă de închidere cu clic. 

Prevăzute cu mâner, după folosire sunt ușor de manevrat și transport către locul unde vor fi incinerate. Sistemul de închidere permanentă al recipientelor pentru deșeuri înțepătoare sau tăietoare nu mai permite deschiderea manuală.

Astfel, nu există nici un risc de contaminare pentru personalul care se ocupă de transportarea recipientelor și, totodată, datorită plasticului rigid din care sunt fabricate, nici mediul înconjurător nu va avea de suferit. 

Poluarea cu materiale medicale periculoase

Poluarea este una dintre principalele probleme ale lumii în care trăim. Din fericire, evoluția tehnologică și nu numai a permis sondarea unor soluții potrivite pentru diminuarea poluării. Așa cum reprezintă și reversul medaliei, când este folosită păgubos și degradează atât viața oamenilor cât și cea a planetei. 

Firește, responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi, iar recipientele speciale pentru deșeuri tăietoare, un caz cu anumite particularități,  răspund nevoilor acute de colectare din spitale. Prevăzute cu un sistem antiretur, în cazul căderii deșeurile vor rămâne în interiorul recipientelor.

Recipienti colectare pentru protectie sporita

Suprafața pereților recipientului de 1.7 mm, în cazul utilizării corecte, împiedică perforarea acestora cu deșeurile tăietoare. În acest fapt rezidă siguranța pentru personalul care va manevra recipientele. Utilizarea unor astfel de recipiente eliminată posibilitatea contaminării cu deșeurile înțepătoare contaminate

Datorită materialului utilizat în confecționarea recipientelor, polipropilen biologic, în momentul incinerării nu se produc niciun fel de vapori dăunători. Acest lucru este confirmat de Institutul de Cercetare si Materiale Otto – Graf, Baden Würtenberg, Germania, prin prezentarea raportului aferent unei analize care viza emanările prin ardere. 

Utilizarea corecta a recipientului de colectare a deseurilor

În funcție de necesități, recipientele pot fi completate cu diverse accesorii, cum ar fi sistemul de prindere de perete cu dispozitiv de fixare prin lipire sau înșurubare.

Aceasta solutie medicala se fixează pe perete prin înșurubare, iar locul dedicat prinderii recipientelor este universal, indiferent de model sau capacitatea acestora. 

În urma unei folosiri corecte, recipientele pentru deșeuri înțepătoare sau tăietoare ușurează munca personalului din spitale și reprezintă una dintre măsurile necesare protejării mediului înconjurător.

Fiecare recipient are o linie care marchează limita până la care poate fi umplut, iar instrucțiunile de utilizare sunt edificatoare, atât în cazul măsurilor necesare pentru buna folosință a recipientelor, cât și pentru sublinierea beneficiilor extraordinare pe care le aduc.

Cu recipientele pentru materiale înțepătoare sau tăietoare se protejează, deopotrivă, oamenii și mediul înconjurător!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *