Adrian Mazilu – mentor pentru afaceristul din mine

Imi aduc aminte prima mea idee de afacere. Se facea ca eram un agricultor de succes si visam sa fac bani din vanzare tuberozelor. De ce tuberoze? Pentru ca sunt niste flori foarte rezistente la intemperii, cam cum este Adrian Mazilu rezistent la fluctuatiile pietei financiare. Planul meu de afaceri era simplu. Iau un sac cu bulbi, sap o postata patrata din gradina bunica-mii, instalez patru stropitori automate si singurele treburi pe care le aveam de facut erau sa apas seara si dimineata un buton si o data pe luna sa le sap si sa le raresc. Sau cel putin asa era in teorie. Evident ca practica nu s-a pupat cu teoria si m-am trezit cu o gaza care mi-a atatcat florile, cu niste melci care mi-au stricat unii bulbi si colac peste pupaza cu o mica grindina care a rezolvat restul recoltei. Atunci mi-am spus ca agricultura nu e de mine si ca trebuie sa imi gasesc altceva de facut. Si intr-o zi am auzit de Piata Forex si am auzit numele Adrian Mazilu la unul din colegii de munca

Adrian Mazilu… inceputurile si botezul meu

Cum am auzit de el? Am avut norocul sa fiu invitat de o colega la o conferinta de-a lui. NU aveam prea multe asteptari,pentru ca numele Adrian Mazilu nu imi era cunoscut din media clasica (TV / Radio) la acel moment. De abia dupa aceea a aparut el pe mai toate posturile importante de TV si in emisiunile cu specific economic din media clasica si „new wave media” (Internet / Medii de socializare / Conferinte on-line). Si m-a cucerit foarte tare cu aceasta motto al sau, care m-amarcat la acea conferinta si care m-a ghidat in toata activitatea mea de succes pe pietele financiare:

Nu a trecut nicio zi din viata mea fara sa vand ! Sunt ghidat de ambitie si dorinta de a realiza lucruri marete, iar inca din facultate am inceput sa practic meseria de vanzator. M-am convins foarte repede ca arta vanzarii imi aducea beneficii atat pe plan profesional, cat si personal

Mi-am impus sa fiu si eu ca Adrian Mazilu si rezultatele nu au intarziat sa apara. Ma simteam bine cand vedeam cum cresc din punct de vedere al dezvoltarii personale.

Si totusi tu nu esti Adrian Mazilu… TU trebuie sa fii INDEPENDENT

Aceste cuvinte le-am auzit la o alta conferinta a lui. Si m-am speriat un pic. Nu intelegeam ce se intampla. De ce sa nu ma identific cu Adrian Mazilu, daca asta imi aduce liniste sufleteasca si succes financiar? Si asta mi-a explicat-o chiar el:
Pentru ca e o relatie nesanatoasa de dependenta si daca eu plec din Romania (lucru dstul de probabil) tu vei ramane ca un copil fara parinti. Daca insa tu vei aplica principiile de care iti vorbesc eu,trecute prin filtrul propriei ratiuni si adaptate stilului tau de a comunica si a vinde, vei fi un om pepicioarele tale si un vanzator convingator pentru orice client, indiferent de cat de pretentios ar fi acesta.

Si timpul a dovedit ca el a avut dreptate. Astazi am zeci de clienti multumiti in portofoliul meu si ma simt bine in pielea mea. Ba mai mult. Si eu la randul meu imi instruiesc ucennicii sa fie la fel,pentru a putea avea un climat de afaceri sanatos, cel putin in zona in care ma invart eu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *