Al 9-lea

al-9-lea

Eu in mintea mea matematica impart totul in cifre si numere. Al 9-lea e doar unul dintre ele. E mai simplu sa stabilesc coordonate ale omului din fata mea daca-l transpun in cifre si siruri de numere. E modul in care creierul meu poate exista. Creierul meu nu poate sa calculeze distante sau sa vada masuri metrice intr-o imagine de ansamblu pentru un obiect, o masina. La nici 32 de ani nu exista coordonatele clare ale unui strans de surub. E o hlizeala  maxima cand eu execut o lucrare si desfac in loc sa strang.

Porecla „Soco”, cifre si eu!

Numerele ma urmaresc inca de mic copil. Totul a stat in cifre si despre ele a fost vorba. In clasa I am primit un ghiozdan  de la ai mei parinti cu un „1+1” pe el…evident ca colegii din clasa cu care ma intorceam spre casa m-au botezat „Soco”. Cifrele au fost acolo pentru a demonstra cine sunt.

In ultima vreme asociez numere si cifre catre oamenii pe care-i cunosc. Asociez numere la evenimente si lucrurile evolueaza si involueaza cu fiecare cifra pusa in rastel. Cine este 9?! Noua este cifra de final dintr-o insiruire de valori. Noua este finalul pana unde necunoscuta mea si-a gasit drumul. Dincolo de 9 e 10, dar  e usor interpretabil cand il duci in baze diferite. In baza lui 10 in care ne si nastem 9 reprezinta un final, un varf. Everestul suferintelor se aseaza in 9. Aici vei regasi totul si nimicul.In 9 ne este neputinta prin care am parasit omul pentru a-l lasa sa-si ispaseasca ultima traire.

Ecuatia de cifre din viata noastra!

Am o teorie de ceva vreme ca lucrurile se pot schimba asemenea cum schimba omul casa si locul unde s-a potrivit Providenta ne ofera ragaz sa poposim intr-o ecuatie de cifre din care fiecare trebuie sa-si ispaseasca viata dupa propria ipoteza. De ce sa-si ispaseasca?!? Pentru ca bucuria e drumul dintre doua neputinte. Trudim o viata intreaga intru ispasirea unei pedepse sub un cifru bine ticluit. Teoria mea spune ca in lume exista oameni care schimba cifru doar si pentru ca Providenta are alte planuri decat cele scrise in cartea de inceput. Se prea poate ca factorul aleator ce intervine  in alegerea unui drum sa fi fost lovit de un traznet ciudat, astfel ca cifrele au fost schimbate in drum pentru a cauta un alt drum.

Schimbarile aduc dupa sine si schimbari comportamentale in cadrul individului. Chimia de inceput a descompus un suflet de cifru diferit fata de cifrul dat in urma evenimentului. In timp in universul creat se formeaza o gaura neagra ce absoarbe sufletul cifrului primordial pentru a da un crez si o inertie cifrului nou. Pe drum se petrec evenimente neprevazute si negre ce produc scantei intre sufletul viu si sufletul ce creste paralel cu sinele cel nou. E aproape o atingere fina de doua dimensiuni traite intr-un paralelism ciudat din care se emit unde magnetice ce deschid porti catre interior dintr-un interior indepartat. Le simti, le suferi, dar nu poti sa le vezi sau atingi.

In masochismul socio-uman 9 isi atinge apogeul prin crearea de spatii vidate in care timpul se macina pentru a face loc altui timp. Si nu e timpul lui. Atentie 9 lucreaza in timpul lui pentru timpul altuia. Creste un 8 pentru a forma un 9. Nu e usor caci ispasirea e data de o cunoastere mult prea puternica pentru a nu intelege. Nu primesti ce nu poti duce. Ai ajuns in faza in care trebuie sa traiesti pentru a te elibera.

Am decretat deja mai sus ca ispasirea e pentru ca totul se joaca intr-un mediu negativ in care pozitivul este un echilibru fin care sa faca trecerea dintr-un negativ in alt negativ. Totul este ca in aceasta stare 9 sa intelegi negativul si sa-l accepti ca un sine aproape senin. Acolo probabil ai atins maturitatea sufleteasca pentru a te contopi intr-un univers infinit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *