America se naste in 4 iulie 1776!

Protest in text
Protest in text

Ii cunoastem de doar 235 de ani si ii uram si iubim la fel de tare.

Au fugit spre necunoscut incercand sa ia viata in plin. Au renuntat la pozitia conservatoare ajungand cea mai agresiva natiune de pe glob. Singurul mod in care au gasit de cuviinta sa lupte cu conservatorismul si traditionalismul a fost sa ucida pentru ideea lor. Dincolo de timp si spatiu au cazut prada propriului razboi devenind nostalgici si traditionalisti in felul lor, dar nu si-au incetat niciodata ideea de cucerire.

America. Este taramul fagaduintelor si visul oricarui iubitor de aventura, de nou. Ideea de America este ideea de libertate cu forta. „Visul American” a fost, este si va fi o realitate.

Ii urasc pentru faptul ca sunt. Ii detest pentru razboaiele ce le poarta. Le port pica pentru ca ne-au trimis in tabara adversa, doar pentru ca am avut tupeul sa le tinem piept in anumite momente ale istoriei. Nu-i inteleg cand isi modifica istoria pentru a iesi invingatori chiar si-n luptele directe in care si-au furat-o cu toata responsabilitatea.

Ii apreciez pentru nationalismul educat. Ii stimez pentru modul in care isi respecta valorile. Imi place modelul economic pe care-si bazeaza toata ideologia de viata.

Aud vesti ca America este pe duca. Unii isi freaca palmele, altii se uite neputinciosi. E timpul sa lasam ura deoparte si sa le sarim in ajutor noi toti. Turnul Babel nu a fost despre popoare care vorbeau limbi diferite, Turnul Babel a fost despre popoare care nu mai simteau nimic unele pentru altele….poate nici macar ura constructiva. E timpul sa intelegem si sa intindem mana celui de langa noi chiar daca a gresit, e timpul ca fiul ratacitor sa fie primit cu ospat si bucurie….La Multi Ani Popor American!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *