Antrenament pentru maturitate!

Am doi nepoti cu care mai stau din cand in cand pe acasa din diverse motive: vacanta, simulare de imbolnavire sau chiar imbolnavire de-a binelea. In timp ce incerc sa le ocup timpul am sesizat ca sunt atrasi sa de Jocuri de logica Educlass.

Primul nepot are 6 spre 7 ani si e un tip precoce care incearca sa faca lucrurile inainte de a fi varsta potrivita. Mai in gluma mai in serios parintii s-au intrebat daca nu cumva se suprasolicita la o varsta prea mica si mai tarziu o sa-si piarda interesul. Nu stiu, timpul ne va arata!

Al doilea participa la jocuri de logica doar pentru ca-l vede pe fratisu ca e interesat. El are 5 ani si cred ca si-a facut un cult din a fi in competitie cu fratele mai mare. Uneori depasind limite serioase. Imi aduce aminte de mine cand eram mic si eram intr-o competitie la jocurile de logica cu fratemiu. Evident la ca final el castiga ca eu eram cu 5 ani mai mic decat el.

Ei inca nu stiu ce sunt jocuri logica. Au citit pe cutia de joc si m-au intrebat. Explica asta unui copil de 7 si 5 ani!?? Eram blocat exact ca-n jocul de Robingo de pe vremuri. Ma puteam debloca la intrebarea cu jocuri de logica daca mutam mascota in dreapta. Am balmajit eu ceva cu cuvintele mele care sa le poata intelege si ei, dar nu sunt sigur ca am inteles chiar eu ce am vrut sa le explic. La final am tras aer in piept si le-am zis ca jocurile de logica sunt facute pentru a ne face mai destepti cand crestem mari. Ii captasem cu concluzia mai tare decat cu explicatia! Am pus mana pe cutia cu Jucarii pentru copii Educlass si am inceput sa descoperim impreuna primele jocuri.

Asa ca nepoti sau copii de aveti incercati sa le creati un univers paralel cu calculatoarele si telefoanele mobile sau tablete, un univers in care apar si jocuri logica pentru a le ascuti simturile adultilor de mai tarziu. S-ar putea ca din aceste jocuri sa rasara un bun matematician, un fizician destoinic sau poate chiar un medic de care societatea are mare nevoie. Adu-i in lumea reala pentru a-le preda o lectie de viata.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *