Asigurarile de viata prin Banci

Mi-a atras cineva atentia cu privire la conferinta care urmeaza sa se desfasoare pe tema de Bancassurance:

Asigurarile de Viata prin Banci – URMEAZA
20 octombrie 2011, ora 09:00
Athenee Palace Hilton Bucuresti, La Diplomate

Criza economica i-a determinat pe romani sa-si anuleze multe din politele de asigurari de viata, dar in ultima perioada aceasta tendinta se manifesta din ce in ce mai putin accentuat. >>> Citeste tot articolul pe ZF.ro
Sursa: Ziarul Financiar(ZF.ro)

In opinia mea e cam tardiv sa vorbesti despre asa ceva cand piata bancilor sufera la capitolul incredere in populatie. Daca actiunea asta avea loc undeva in 2006-2007 era alta poveste, piata era in miscare si se putea implementa mai usor conceptul de bancassurance.

In momentul de fata vorbim de doua piete inghetate avand in vedere ca piata locurilor de munca sufera de pe urma crizei si pe langa ea sufera si piata creditarii. Cand salariul iti este taiat si preturile cresc vei urmari sa-ti acoperi necesarul zilnic si mai putin viitorul, Piramida lui Maslow si treapta nevoilor de baza.

Ai putea zice ca te referi la patura de mijloc a societatii, dar si aceasta a fost decimata de impozite aberante si taxe stupide menite sa acopere decizii guvernamentale politice catastrofale. Firmele mici au fost decimate cu un impozit forfetar aberant si marirea TVA-ului a fost lovitura de gratie care le-a pus capac. Un cod fiscal care intra in vigoare cu intarziere si care se schimba an de an aproape iti incarca agenda si te abat de la functia antreprenoriatului tau: „De a face bani!”. Dincolo de aceste premise nu cred ca te vei gandi la o solutie de backup de acest nivel cand incasezi pumn dupa pumn. Cei ce alearga in piata va vor spune ca e exact invers si ca vei fugi in bancaasurance, dar frica in economie se transpune in blocaje psihologice si nevoia de revenire la conditiile initiale.

Educatia asigurarilor a pierdut trenul si sta blocata undeva intre un tren deraiat de pe sine(ecnomia in colaps) si-un pod suspendat peste o apa care in prezent a fost dinamitat(urmatorul val de criza prevestit de economisti).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *