Asumarea personajului virtual

Acum ceva vreme cineva m-a etichetat cu titlu de „fatarnic”. Discutia se purta in termeni de comentarii pe bloguri eu fiind de acord la anumite texte cu respectivul om si-n rest combatand cam pe unde mi se parea ca bate campii in scop comercial. Daca eram un om care nu-si asuma ceea ce face pe net i-as fi spus ca ma confunda cu personajul virtual(nickname) „fanel” si ca eu si virtualul meu nu avem nici o treaba, suntem doua personalitati total diferite. Poti oare sa zici asa ceva?

De cand am pasit in vastul internet am avut probleme in a gasi cheia potrivita pentru un nickname. Nici unul nu pareau potrivite sau care sa exprime ce sunt cu adevarat. Puteam sa-mi zic ‘bo$$ul007’, dar nu ma reprezenta pe mine. Am ales intr-un tarziu ‘mavast20’ care era un joc de cuvinte pornind de la primele doua litere ale fiecarui nume al meu MAnea STefan VAlentin si 20 fiind varsta la care imi faceam contul respectiv. Odata trecut de 20 si-a pierdut insemnatatea. Ori de cate ori povesteam nu mai avea aceeasi valoarea ca in anul in care chiar aveam 20 de ani. Nu era vorba de imbatranire, era vorba de semnificatie in sine. Apoi mi-am dat seama ca numele virtual care mi se potriveste e chiar cel dat de toti cei din jur: „Fane”/”fanel”, doar nu credeati ca ma striga lumea Stefan?!? Ala e numele oficial, iar prietenii din jur foloseau prescurtarea Fane.

Cheia potrivita este cea care te reprezinta. Un om matur isi asuma responsabilitatea faptelor si a cuvintelor si nu se ascunde in spatele unui personaj virtual crescut tot pe structura lui. Mastile formeaza omul.

Comments

comments

3 thoughts on “Asumarea personajului virtual”

  1. Am cochetat cu ideea de a scrie un text cu acest subiect luându-mă pe mine în discuţie şi apoi cu exemple destul de numeroase din online de oameni care şi-au schimbat ID-ul cu unul care să se identifice cu ei. Vine o vreme când trebuie să-ţi asumi o identitate clară, este şi părerea mea 🙂

    1. Eu zic ca mereu trebuie sa ai responsabilitatea cuvintelor indiferent ca esti ‘fanel’ sau ‘stefanmanea’. Si niciodata sa nu crezi ca te poti dezice de actiunile lui fanel, fanel este tot stefan manea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *