Ateismul si harneala de impresie!

Am dat azi intamplator peste site-ul Bibliapentrusceptici.ro si comunitatea lor de pe facebook. Mi-a sarit in ochi o babuta de 57 de anisori care se lauda pe facebook ca ea este atee si ca ce mare branza a facut ea postand acest mesaj. M-a distrat si instristat in acelasi timp acest tip de mesaj. Dar ce stiu eu care sunt un fatarnic, cum bine mi-a prezis un far al internetului acum ceva anisori.

Am dat click si am citit toate montajele lor gata, gata sa demonteze religia din frageda ei pruncie. Pistol cu apa! Toate cele ce erau acolo demontate puteau sa fie interpretate in fel si chip, dar acesti autointitulati atei au ales sa o prezinte in felul lor.

Ce poti sa mai zici cand omul face o scriere pe vastul internet si nu lasa loc de comentariu. Atat de viteji sunt atei ca n-au putut implementa un formular de comentarii in care cei care citesc sa poata scrie o impresie despre ceva ce tocmai au citit. E hilar ca blamam un grup de oameni care „cred si nu cerceteaza” (dupa spusele lor), dar nu lasam loc de discutie despre cele ce ne-au fost prezentate de acesti oameni. Aia cu crede si nu cerceta imi este greu sa o iau mot-a-mot si sa cred in Divinitate sa cum este ea. Dar ei se leaga de acest aspect ori de cate ori au ocazia.

Am citit! Ce pot sa spun ca prima impresie e ca au demontat prea usor niste fapte cu prezentarea din unghiuri diferite ale oamenilor. Sincer sa fiu am inteles mult mai profund niste aspecte ale trecutului si m-au facut sa-l respect mult mai bine.

Unele pasaje din povestirile lor sunt cenzurate la nivel de prezentare si asta m-a dus cu gandul ca undeva in interiorul fiintei lor sunt niste crestini care inca nu si-au descoperit sinceritatea. Sau au un respect mare pentru niste oameni care le-au coordonat primele miscari in viata asta pe care o avem cu totii pe Pamant.

Sunt convins ca Barbosul undeva in cer se amuza teribil de incercarea lor de a prezenta faptele dupa 2000 de ani prin prisma celor vazute de altii. Ce nu stiu ei e ca si in vremurile respective existau oameni la fel ca ei si care au ales sa prezinte faptele asa cum credeau ei de cuviinta.

Sa descifrezi faptele prin prisma a ceea ce a fost scris e o prostie mai mare decat viata unui om. Scrierile sunt si vor ramane scrieri. Noi trebuie sa intelegem din ele lucrurile care ne ofera ajutor in trecerea asta pe Pamant. O viziune a unui inger pentru intamplarea unei fapte e doar o prezentare pentru a face mai usor intelegerea unor fapte de mase mari de oameni. Puteau foarte bine sa aleaga sa inteleaga insemnatatea faptelor si mai putin lucrurile de suprafata de  care se tot leaga.

Dar nu, constructia lor nu le-a permis astfel de fapte. Eu au ales sa prezinte distorsionat intr-o nota bagabonteasca, niste fapte care s-au intamplat intr-un timp necunoscut lor. Sa pretinzi ca poti intelege si descifra niste timpi in care nu ai trait este o dovada clara ca obiectivitatea a fost omorata si ingropata adanc in mintea lor.

Nu iau apararea celor care se pretind crestini si propovaduiesc cuvantul Domnului facand anumite lucruri care se opun invataturilor primite. Aia sunt cu treaba lor si fiecare isi trage ponoasele din actiunile lor. Nu e treaba noastra sa judecam faptele altora, treaba noastra este sa ne intelegem menirea pe acest Pamant.

Se tot repeta ca religia e o minciuna. Si ne tot legam de lucruri prezentate de altii tot ca noi care au avut un cui impotriva acestora. Practic dupa 2000 de ani reincalzim o ciorba care nu-i a noastra.

Am ascultat niste predici ale diversilor preoti si nu am descoperit nici un semn ca incearca sa-mi submineze libertatea mea de miscare si gandire. Au expus faptele, au spus ce e de facut, dar nu a existat un singur preot care sa puna libertatea mea intr-o temnita a adevarului. Din contra multi dintre ei spun ca e alegerea ta daca vrei sa faci asa si indiferent de ce vor alege ei se vor ruga pentru tine ca om.

Asadar, acestea fiind zise ma intreb oare care face mai mult rau: Tu care incerci sa-mi prezinti faptele ca fiind totul o minciuna sau altul care imi da niste sfaturi bune de urmat pentru o viata de om?!?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *