Baricadele unui front politic pierdut

Ma baricadez in folk pentru a nu mai auzi zumzetul politic care a pus stapanire peste Romania din flacarile verii. Si eu fac parte uneori din acest zumzet, dar parca uneori obosesc sa joc de-o baricada sau de alta. Spun din capul locului ca nu sunt un partizan total al nici unei baricade despre care vorbim in propozitia actuala: basism sau uselism.

Am repetat in nenumarate randuri ca imi pare rau pentru mine si pentru poporul din care fac parte ca aleg sa fie extremisti pentru una dintre parti si sa se atace cu vehementa si dementa sifilitica pana la a se ajunge ca oameni aproape normali sa se comporte ca niste betivi de spelunca din preajma liniilor de cale ferata.

De multe ori cand am spus ca o baridaca are dreptate intr-o privinta am fost catalogat drept sustinator al baricadei in sine, Cand foaia s-a intors si am apreciat gestul unuia din baricada adversa, brusc am devenit ceea ce nu eram prevazut in exemplul de mai devreme.

Nu poti avea in Romania acestor ani o opinie ferma fara sa ajungi o eticheta intr-o minte incinsa de politica.

De ce?
Am votat la acest referendum cu DA.
In opinia mea Dl. Presedinte Traian Basescu este factorul destabilizator in aceasta tara. Modul in care s-a pozitionat incercand sa traga pentru un partid il face sa fie cel mai bun candidat pentru disparitie politica. Cand ocupi functia cea mai inalta in tara trebuie sa intelegi ca nu mai apartii unui partid. Nu poti folosi functia castigata pentru a trage dupa tine o gasca de oameni care pur si simplu nu pot gandi si functiona de sine statator. Rapeste-l pe Traian Basescu din sanul PDL-ului si vei vedea un partid zbatandu-se intr-o balta de sange aidoma unui corp de gaina dupa ce capul i-a fost detasat de corp.
Nu ai dreptul sa vorbesti despre patimile unui popor cand tu te scalzi intr-o dulce bunastare si pozezi intr-un conducator oarecare de Logan. Este patetic si jignitor.
Dar mai presus de toate, am votat cu DA pentru ca m-am saturat de exemplu prin negativizarea parti adverse. M-am saturat sa aud:”Pai si ce vrei sa castige Antonescu?!”. Nici o clipa nu oferim prezumptia de nevinovatia, incercand si altceva nou. Noi ne invatam cu raul si ne e teama sa-l schimbam. Ne e teama sa riscam si altceva pentru ca ne e teama sa recunoastem derapajele unuia, dar sa presupunem ca al doilea in competitie va face mult mai rau decat raul actual…injura, bea si fute…e de-al nostru, sa-l pastram.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *