Bernanke de Romania face politica

locuri de munca cu fanel.ro

Ascult conferinta de presa a Guvernatorului Romaniei Mugur Isarescu si nu sunt multumit de el.

O prima greseala pe care o vad in discursul lui a fost legat de „Trancanitorii de la TV”, practic un imprumut de discurs din bucata cu Mogulii a Presedintelui Romaniei. Treaba Guvernatorului nu este sa vorbeasca de ce se intampla la TV, acolo ar trebui sa actioneze CNA-ul un alt organism al Statului Roman.

O a doua problema este ca nu vorbeste despre cifrele reale ale somajului in Romania. Nu poti sa vorbesti despre cati bani are Romania in comparatie cu Ungaria si Polonia fara sa studiem unde se afla populatia cu veniturile.

Romania a cazut in pacatul creditului de consum ca mai toate economiile lumii. Solutia de revenire este ca populatia sa stranga bani pentru plata acestor datorii, vin si intreb respectuos pe Domnul Mugur Isarescu de unde poate plati populatia datoriile daca Statul Roman prin Presedinte, Guvern, Prim ministru si Seful BNR nu reusesc sa stabileasca o politica reala de crestere a productivitatii populatiei si a nivelului de angajare.

Ma intristeaza ca guvernatorul Romaniei face politica in loc sa faca economie. Trist, foarte trist.

Ce urmeaza? Statul pompeaza bani in populatie pentru inca un mandat. BNR-ul aplica o politica economica toxica pentru o economie si asa lovita de proasta gestionare politica.

PS: Recomand citirea cartii: Economia crizelor – Nouriel ROUBINI & Stephen MIHM

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *