Bezna si autoritati de rahat

Am avut placerea sa ramanem fara curent in frumosul cartier Giulesti, 14 ore.

Motivul princpial: O defectiune la un transformator.

Motivul secundar: Transformatorul se afla pe proprietatea privata a unui avocat si a pretins o taxa de chirie de la ENEL. ENEL a auzit si s-a facut ca n-a auzit si… azi cand au venit sa repare transformatorul cu pricina, omul s-a facut si el ca n-aude si ca nu le da voie pe terenul lui.

Rezultat: 14 ore de #NoCurentDay (Ziua fara curent) pentru 3-4 strazi de propietari in bezna.

Iubesc autoritatile romane cum aleg sa-si faca datoria. Au venit 5 masini de politie si rugau oamenii stransi la locul cu pricina sa puna presiune pe propietarul terenului sa le dea voie la cei de la ENEL sa remedieze problema. Nu stiu de ce ii platim pe politisti daca nu sunt in stare sa restaureze ordinea ori de cate ori sunt chemati la interventie. Ironia face ca ei sa circule si cu niste masini de politie colantate cu „SIGURANTA SI INCREDERE”, „siguranta de cati amperi”?!?( Gluma Vacanta Mare din perioada Mugur Mihaescu, Radu Pietreanu si Dan Sava).

***

Ramnem tot la autoritati. Aseara pe Bd-ul Timisoara intorcandu-ma de la o bauta. Mergeam pe marginea drumului asteptand sa apara un taxi care sa ma arunce in Giulesti. Trece o masina de politie la langa mine in goana si opreste undeva in fata mea. Am mirosit ca ma vor opri. Se da jos un gabor politist si o da cu buna seara si „ba tu esti ala cu scuterul?!”. Ii raspund ca eu sunt pe jos din cate vede.
El: „De unde vii?!”
Eu: „De la bautura.” (aici ii insir ce am baut si unde :)) )
El: „Ba sigur nu esti tu ala cu scuterul?!”
Eu: „Repet sunt pe jos.”
Mai vine un echipaj si-l intreaba asta pe altu din masina a 2 a: Ba asta e ma?
Gabor Politist masina 2: Nu e ba asta.

Rezultat: M-au bagat in caietul ala al lor cu datele de buletin si au plecat fara buna seara sau alte formalitati.

Politia romana care ar trebui sa-mi ofere siguranta si incredere se comporta ca o banda de bagabonti de cartier in raiduri de batai intre gasti. Profesionalism 0. Baietasii de cartier au schimbat hainele largi sau costumatiile de manelisti pe chipiu si uniforma. Respectul se castiga prin munca, politia romana mai are de lucrat la partea cu respectul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *