Bitcoinul si canabisul – ce au in comun acesti doi factori?

Bitcoinul si canabisul - criptomonede

Destul de neasteptata asociere, nu e asa? Probabil in cautarea ta dupa stiri despre criptomonede nu te-ai fi asteptat sa citesti si asa ceva. Care este legatura dintre cele doua? O sa iau lucrurile pe rand pentru ca in cele din urma sa fac si legatura intre ele.

Este vorba despre un producator de canabis, totodata si companie farmaceutica – numita Tilray INC, ce s-a remarcat pe piata de profil prin cresterea insemnata a actiunilor, respectiv a pretului acestora. Potrivit platformei criptomonitor.ro, in luna septembrie in acest an acestea aveau o cotatie in jur de 200 dolari. Este un furnizor de canabis ce a depasit se pare CBS-ul, de asemenea retea care se ocupa cu furnizarea acestei plante.

Volatilitatea exacerbata a pietei – punctul comun al bitcoinului si canabisului

Ce a dus la aceasta volatilitate? Este vorba despre valoarea scazuta a investitiilor directe in marijuana. In mod public numai o parte a companiilor din SUA au consumat canabis.

Asemenea criptomonedelor, si canabisul este o problema din punct de vedere legal in Canada, intrucat nu este legalizat. Asta urmareste Tilray in ideea de a spori numarul de investitori. Cu toate acestea, in timpul ofertei publice initial, compania lansase un numar relativ mic de actiuni.

Sunt motive care au ridicat o speculatie, cum ca pretul propus de acest nume, alaturi de cel stabilit de companii pentru canabis, reprezinta in fapt o miscare de pret asemanatoare cu cea specifica Bitcoinului.

Despre valoarea pe care au avut-o aceste criptomonede putem spune ca a cunoscut fluctuatii ce au afectat investitorii sau cel putin o parte a acestora. In luna decembrie a anului incheiat, valoarea monedei se invartea undeva in jurul a 20.000 dolari. In numai cateva saptamani insa a cunoscut insa o scadere de pana la 60%.

Daca vom analiza raporturile anterioare, vom observa factorii pe care ii au in comun canabisul si Bitcoin. Se si deosebesc ce e drept, iar faptul ca Bitcoinul nu reprezinta un mijloc de schimb reglementat, respectiv ca nu era acceptat de masa generala este una dintre diferente. Cu siguranta este un aspect care ar fi putut instiga prabusirea monedei.

Despre volatilitatea Tilray cred ca nu ar trebui sa o vedem ca pe un act de confiscare in ceea ce priveste investitorii in canabis. Atat industria aceasta, cat si cea a Bitcoinului au un grad ridicat de volatilitate in orice caz. Desigur ca are o influenta vizavi de potentialul de crestere si contextul reglementarii.

Mai este o parte ce vizeaza cele doua industrii. Unii speculeaza ca de fapt este vorba despre o manipulare in cazul lor. Potrivit celui cunoscut ca si regele canabisului, Tim Seymour, exista o diferenta insemnata intre acestea si chiar prezinta si o diagrama in acest sens. Este de parere ca ambele sunt manipulate.

Real sau nu, cert este ca cele doua industrii au vizat o reglementare mai mare, prin care fiecare sa poata urma o cale anume. Se poate spune de asemenea ca in cazul ambelor nivelul de transparenta a fost unul destul de scazut.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *