Brato nato

Titlul postului n-are nici o noima pentru ca din ce vezi nici existenta nu mai are un fir epic pe care sa-l urmaresti.

Te trezesti zi de zi aruncat intr-un alt scenariu ce face parte dintr-un film grozav de lung si prost. Ai zice ca ai o karma proasta pentru ca vezi totul in negru. Uneori negrul din viata ta reprezinta albul pe care nu-l poti distinge.

Ce-ti doresti de la viata?! Bani, faima, masini, femei! Esti fericitul castigator al unui raid prin noaptea mintii tale. Vei privi tanjind mereu la ce are altul. Imi aduc aminte de un documentar cu tiganii din Soroca in care un sef de sef spunea ca un tigan care nu are o casa mare si faloasa este un tigan pe care nu-l iubeste Dumnezeu. Si de aia ei construiesc kitsch-uri mari de case pentru a arata lumii cat de iubiti sunt ei de Dumnezeu. In fiecare din noi zace un tigan falos.

Traim intr-un colt de lume. Un butoi jegos pestrit in care nationalismul este imprumutat de tot felul de slinosi basinosi cu pretentii de lideri populari. Oameni iubiti de Dumnezeu. Isi gasesc o cale tampita de a conduce masele proaste si electrizate de prostie si bani. In final liderii mor rapusi de altii ca ei, altii care sunt „mult mai iubiti de Dumnezeu”. De parca Dumnezeu n-are alta treaba decat sa-l iubeasca pe cel care are 4 turnulete in loc de 3. O minte incalcita de suflete chinuite. Suntem si ne nastem chinuiti pentru a muri biruitori.

„Cand e frate langa frate”…sa nu te distreze astfel de vers glasuit de tot felul de dubiosi care habar n-au pe lumea asta de ce inseamna cu adevarat fratia si betia sangelui de durere. Vorbim aici de legaturile de suflet care se cresteaza in constiinta unei fiinte dincolo de cutumele sociale. Sa mimezi fratia bazata pe o experienta trista in care tu ai ucis o parte din tine cel bun alaturi de „fratili tau” e fix ca atunci cand n-ai nimic dar visezi sa praduiesti ceva calcand fizic pe cadavre si-ti repeti ca iti vei gasi ehilibrul sa te opresti. Odata ce ai pasit pe ringul de dans nu te vei opri pana cand formatia nu-si va termina dansul dracesc in care te-ai bagat. Nu exista limita cand intri in jocurile „all-in”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *