Bucataria centrul universului in casa

De cand m-am mutat la curte, bucataria a devenit centrul universal din casa. Acolo petrece familia majoritatea timpului din zi. Si daca tot bucataria reprezinta punctul fierbinte al casei am zis ca trebuie sa caut niste scaune pt bucatarie, astfel incat sa se stea comod cand servesti masa sau cand stai la taclale despre te miri ce.

Pana sa cumpar scaune de bucatarie noi, setul de scaune folosit era o adunatura de scaune din diverse modele care nu se pupau in veci unul cu celalat. Era o adunatura pestrita de scaune din perioade diferite care aveau tot felul de hibe. Unele mai subrede aveau un scartait strident cand te asezai pe ele. Altele aveau niste dopuri din plastic la picioare care zgariau parchetul. Doua scaune de bucatarie pe care le-am gasit cand am cumparat casa erau tocite de vremuri si mainile care le-au tot tras si asezat la masa. Unui scaun clasic de lemn i-a cedat placajul de sezut si trebuia sa te asezi cu grija pe el. Unde mai pui  ca de la mutarea de la bloc am adus si taburetele care aveau diverse marimi si culori. Ce mai era o adevarata colectie de vechituri!

In timp aceste scaune de bucatarie au primit diverse retusuri care le-au prelugit timpul de viata, dar aspectul estetic a ramas ponosit si vechi, Se spune ca orice schimbare in casa iti aduce un suflu nou in viata si alta perspectiva asupra acesteia.

Dar nu va speriati, nu am aruncat vechile scaune. Ele isi traiesc pensionarea intr-un foisor improvizat in spatele curtii unde ne petrecem zilele de vara calduroase. Fiecare scaun in functie de hiba si-a gasit o utilitate. Pe unul am asezat o galeata de apa pentru baut. Un scaun mai bun este folosit pentru prinderea masinariilor manuale de tocat si macinat. Unui taburet i s-au scurtat picioarele si a devenit scaunel pentru cei mici. Un scaun a primit un blat mai mare si a fost transformat in masuta de cafea. Astfel isi traiesc zilele fiind utile in treburile de zi cu zi. „Nimic nu se arunca, totul se transforma!”

Scaunele de bucatarie prind viata sub o alta forma!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *