Bucla spatiu-timp-extremism

Cand eram prin liceu mi-au picat in mana materiale leogionare din perioada de glorie. Am inteles atunci ca situatia anilor respectivi au dus la solutia finala: EXTREMISM. Societatea era atat de bolnava si corupta incat a fost nevoie sa se foloseasca forta bruta pentru a restabili un echilibru al fortelor. Mai tarziu democratia a gandit pragmatic si ne-a vandut rusilor. In democratie cel mai puternic negociaza, Cel Care Nu Cuvanta Si Nu Lupta pierde. NOI suntem un popor „darz, brav si ostean” care nu a dus lupte pentru altii din principiu. Noi am dus lupte pentru altii pe bani sau deloc. Noi am practicat tactica din fotbal cu toata „Autobaza” pe linia portii (Sorin Cartu).

Atunci cand citeam toate acele scrieri din timpuri de demult am inteles ciclicitatea istorica politica. Exista 3 cicluri in istoriile politice: Ciclul de coruptia, Ciclul de blazare si Ciclul de exterminare. Fiecare ciclu are rolul lui bine stabilit si impamantenit pentru a reporni ciclul urmator.

Am ajuns in faza a doua: Blazarea. Urmeaza exterminarea.

Politica este de asa maniera in prezent incat singura se impinge catre marginea prapastiei extremiste. Coruptia la nivel inalt a dezvoltat un sistem de hidra care dezvolta capete mai repede decat poate sa taie societatea. Ne trebuie doar un Daniel care sa-l rapuna pe Goliat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *