Bursa, biometria si teoria conspiratiilor

Citesc pe Hotnews un articol interesant despre caderea pietelor de marfuri pe anumite produse. Teoria conspiratiei? Nu cred, cred ca e vorba mai repede de o strategie pentru a castiga in plina noua criza. Din cate imi aduc aminte din teoria Valurilor(Wave) a lui Elliot din teoriile bursiere exista 5 puncte in desfasuarea unui trend.

Sursa:  moneyfunny.com
Sursa: moneyfunny.com

Este posibil ca din 2008 pana in 2011 piata sa fi stat intr-o faza de retragere psihilogica si acum sa intre in trendul mare. Nu e loc de teorii ale conspiratiei, aici lucram cu psihicul uman care este foarte labil cand vine vorba de bani si supravietuirea ego-ului. Un investitor puternic din piata care incepe sa piarda bani multi, chiar daca mai are bani destui, va resimiti mult mai dramatic pierderea fiecarui pachet investit decat unul cu o investitie mica. Presiunea psihologica creste odata cu cresterea volumului introdus in piata. In final mi-am dat seama ca opinia publica ceea ce nu vrea sa vada o transforma in teorie a conspiratiei. Este forma cea mai rudimentara umana de a baga capul in pamant ca strutul, pretinzand ca el este aparat in totalitatea corpului de nisipul de deasupra capului.

Biometria. In ultima vreme vad ca a inflorit tehnica atat de tare pe baza orgoliilor noastre si a frustrarilor incat orice vietate poate fi usor receptionata daca are cel putin un cont de socializare pe internet sau detine un banal telefon mobil/smartphone. Si daca n-am?!? Si daca n-ai, esti captiv in reteaua formata de cei din jurul tau. Avand in vedere toate acestea pentru ce se mai impotrivesc oamenii actelor biometrice?!? Eu unul sunt pentru. Vreau acte biometrice sa-mi fie mai comod sa port un singur act decat un protofel intreg. Daca nu se va face azi, se va face maine, poimaine sau raspoimaine… o doar o problema de timp si de rapiditatea cu care ne maturizam si intelegem. Libertatea e doar un concept la nivel de entitate in raport cu societatea.

Teoria conspiratiei. Nu stiu cine se foloseste mai tare de acest concept: omul obisnuit sau cel care este acuzat ca practica conspiratii?!? Sa impartim lumea in 2 bazine: Conspirationistii si Anticonspirationistii. Fiecare bazin este definit de o trasatura si de o antitrasatura. Ca sa combati ceva trebuie sa-l cunosti. Se pare ca ambele tabere se studiaza de foarte mult timp si ambele au invatat sa progreseze impreuna. Una fara cealalta nu ar exista. Uneori sunt si eu purtat de valul anticonspirationist si ma las prada momentelor analizand faptele prin prisma prezentarii lor. Dincolo de fapte si acolo sunt tot oameni, mai rai sau mai buni. cand am ales cunoasterea am ales bine si raul cu toate posibilitatile lor.

Cel mai bine este sa stai pe margine si sa observi. Cat timp te vei afla intr-un din tabere vei avea totdeauna tendinta sa calci in cealalta tabara. Presiunea momentelor si de o parte si de cealalta a baricadei ofera granitei dintre cele doua o elasticitate ciudata care poate rupe echilibrul tau interior in orice clipa. O scanteie trebuie si tot rationamentul tau se schimba cat ai clipi. Dincolo de baricade suntem oameni si suntem supusi greselilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *