Business: Respecta daca vrei respect!

Business - Respecta daca vrei respect

Strigam ca vrem respect pe strada la proteste, dar in viata de zi cu zi nu suntem in stare sa oferim respect in relatiile financiare pe care le intreprindem cu ceilalti.

Inteleg ca fiecare evoluam si odata cu evolutia apar si schimbari in aseptarile pe care le avem. Cel mai simplu in acest sens este sa oferi un pret nou nu sa reduci calitatea serviciului pe care-l oferi. A devenit aproape sinonim cu roman cand un individ incearca sa traga in piept un eventual partener de afaceri. Nu trai ca un roman plin daca vrei sa traiesti intr-o tara ca afara. Si daca traiesti aici si daca traiesti „afara”. Modul de lucru se va repeta si acolo chiar daca ambientul e altul. Tine de educatie! 

Deci in conditiile in care o colaborare nu te mai reprezinta in ceea ce priveste remuneratie gandeste-te din nou la ce oferi si la ce poti sa renunti astfel incat sa poti renegocia un nou pret pentru seriviciul pe care-l oferi. Eu am facut-o in multe dintre colaborarile pe care le aveam cu speranta ca voi scapa de ele, dar culmea lucrurile au inceput sa revina intr-un mod miraculos. Interesul pe care-l ofer colaborari de atunci este clar unul mai pro-activ si atunci mi-am dat seama ca remuneratia tine cont de gradul tau de implicare in proiect si in poveste. 

Respecta munca pe care o faci si ai grija mereu sa-ti cantaresti pretul in raport cu serviciul oferit. Daca simti ca esti platit prost si munca ta este mult superioara ai curaj si vorbeste pentru o renegociere. Asta doar daca ai fost obiectiv cu tine cu implicarea ta. Inainte de asta pastreaza un job de backup pentru a avea un venit de undeva. Intra in renegociere si s-ar putea sa castigi ceva frumos. Dupa renegociere ai grija sa oferi un interes pro-activ mult mai sustinut decat in trecut. Daca tot ai ajuns la un pret care il consideri corect ofera tu ceva in plus in relatia dintre tine si colaborator, s-ar putea ca respectul tau sa mareasca fluxul banilor. 

Respecta pentru a gasi respect.  

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *