Cafea de Duminica

cafea prajita
cafea prajita

Muzica era mai buna cand era facuta pe instrumente si nu pe computer. Sunetul uman produs de degetele unei maini peste corzile unei quitare nu se compara cu un cuplu de biti care scot acelasi sunet dar fara inima. Ascult si nu ma mai satur. Chiar daca uneori ai posibilitatea sa asculti si niste acorduri false sau o melodie cantata fara aceeasi dulceata ca in studio tot live-ul ramane muzica adevarata. Acolo in direct se traspune sufletul artistului dincolo de puterea cuvintelor si a muzicii.

Un public insetat de muzica, e si normal ca biserica sa fi fost suparata pe astfel de oameni care le puneau in pericol educatia rigida pe care doreau s-o predea maselor.

 

***

Cafeaua. E doar un pretext ca si tigara. Ar trebui sa invatam sa traim si fara ele. Spre exemplu as aprecia daca am invata sa bem apa cu aceeasi placere cu care sorbim cafeaua in fiecare dimineata. Un pahar de apa ne da mult mai multa energie daca stim sa constientizam ca e bine s-o bem. Ce cafeaua stiam ca ne face bine?! Nu, doar ca am invatat din educatia sociala ca daca o bei capeti mai multa energie. Energia este indusa sub aspecte pavloviene, o ai pentru ca asa zice cutuma sociala.

 

***

 

Politica se face pe bani. Cine crede ca vrea sa faca politica doar pentru a salva oameni, se insala amarnic. Politica o faci pentru ca vrei sa….vrei sa-ti satisfaci un sentiment egoist: bani, putere, manipulare, capricii. Cine intra in politica o face doar pentru ca vrea sa-si satisfaca un capriciu, nu pentru ca vrea sa salveze lumea de ea insasi. Supereroii exista doar in benzile desenate si pe pelicula pentru a ne tempera dorinta de satisfacere egoista.

 

 

***

 

Desi li se spun medii de socializare, Twitter-ul si Facebook-ul te ajuta doar sa-ti transpui visele in realitate. Tu esti la fel de singur si dupa ce le folosesti, doar ca esti singur intr-o masa de oameni singuri. Altfel cum ai putea transpune dorinta unui om „care se simte bine” intr-un club ce da mesaj pe mediile de socializare „ca se simte bine”?!?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *