Cand durerea te apasa

Mai zilele trecute eram pe la spital pentru a vizita o ruda internata pe acolo pentru o revizie tehnica anuala sa-i zicem. I se face ITP-ul ca la masini, doar ca la el se face an de an. Asa imi place mie sa glumesc ca merge la ITP sa-i faca revizia tehnica pentru a circula pe doua picioare.

In salonul unde era internata ruda am dat pentru un pacient mai vorbaret care se pensionase avand mai multe probleme printre care si una in care necesita un tratament pentru discopatie lombara. Mi-a spus cu toata sinceritatea ca ar da orice sa fie sanatos din nou si sa poata lucra decat sa alerge prin spitale  pentru diverse tratamente. Nu intelege cum pot unii dintre oameni sa se declare bolnavi ca sa iasa la pensie sa stea. Imi zicea ca el ar munci dar boala il cam rapune repede la pat.

Omul muncise 20 de ani intr-un mediu ce necesita ridicarea de pachete destul de greoaie care i-a cam solicitat coloana si oasele. Pe langa aceasta munca acasa avea de intretinut o gospodarie mare cu animale, gradina si toate cele. Acum la 50 si de ani abia se taraie sa le intretina cu pensia pe caz de boala pe care o incaseaza.

Dar de acum gata spera sa scape un pic mai usor. Zicea ca acum 2 luni a descoperit tot citind pe internet despre problema lui ca exista o solutie la una dintre probleme, tehnica Bowen. Este o tehnica folosita in redresarea organismului si el spera sa space si de discopatie lombara cu acest procedeu. Are speranta si asta este tot ceea ce conteaza.

Tehnica Bowen sau bowtech cum mai este cunoscuta, se bazeaza pe tehnici de relaxare avand la baza o teorie precum ca prin relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea organismului de a se reface, prin reechilibrare si armonizare a organelor instabile.

Ca si avantaje in ceea ce piveste aceasta tehnica pot aminti 3:

  • Este foarte delicata si deloc invaziva;
  • Are efecte de normalizare la nivel fizic si psihic;
  • Solutia se gaseste in tine trebuie doar sa inveti s-o aplici.

Dupa ce am iesit din vizita de la ruda mea m-am oprit o clipa la umbra si inceput sa butonez telefonul in speranta ca voi gasi mai multe informatii despre ce mi-a povestit omul in patania lui. Avem un corp atat de complex si de minunat incat nu trebuie decat sa-l protejam si sa-l invatam sa se repare singur, dar noi in schimb il fortam pana la epuizare. De aceea trebuie sa lasam profesionisti sa ne invete sa ne reconectam la propriile resurse naturale.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *