Cand obosesti

…e bine sa te intorci la clasici.

Prea mult zgomot cand anul e inca tanar. Ce bine suna in engleza si ce rau suna in romana replica asta. Si mai zici ca avem o limba melodioasa??! E 4 si furtuna zgomotoasa a unui an nebun a inceput. Nici munca nu s-a pus bine pe roate ca anul isi arata coltii ca un caine turbat de oras. Ninge frumos peste niste suflete urate.

Conduci pe strazi inerte de zapada si minciuna. Te asezi tacut in lopata asteptand sa primesti binete de la trecatorii de pe strada. Zaci ca intr-un acvariu fara sunet. Privirea si glasul trecatorului nu se aud. Esti o mizerabila fantoma a trecutului. Prin fata brusc iti rasare un vecin mort ce te cearta ca-l saluti intr-un fel jignitor. Nu e decat o ramasita a unui trecut in care erai invatat sa saluti. Azi suntem in plina tristete comica. Avem un viitor scaldat in alcool ieftin si prost. Am trecut pe tigari de contrabanda si educatie lipsa.

Sa stai in lopata, sa vezi o mare de alb si sa cugeti la lipsurile educative e ca si cum esti prizonier intr-o celula a minti tale. Te intorci mereu si mereu intr-un balet obsesiv la amintirile tale. E singura certitudine care iti da valoare educatie primite. E singurul loc virtual in care educatia mai are un rol important. In rest te scufunzi in zapada tristetii unui popor care a incetat sa mai rada manat in lupta de obsesiva lupta pentru pamant. Un pamant transformat in bani, un pamant umplu de sange si prostie.

Imi revine in minte o replica celebra din filmul Underground: „Un razboi nu este un razboi pana cand fratele nu-si  omoara fratele.” Cat de actula si cat de adevarata este aceasta replica nici nu banuiti. Suntem in plin razboi fraticid pentru un nimic mai bun. Suntem in plin razboi psihologic al sangelui contra sange. Suntem in plina decapitare spirituala si nici macar nu banuim cat ne va trebui sa ne revenim din acest cosmar de viata ce il traim.

Ma doare cand ma doare pentru ca nu pot sa mai vad inainte ce are sa se intample. Am obosit. Am obosit pentru ca scenariul se repeta inainte obsesiv. E un scenariu care se repete pana cand ajunge sa se indeplineasca. In zadar il prezint caci cei din jurul meu refuza sa-l inteleaga.

Avem atata traire spirituala incat ne pierdem in material….

 

….revin la clasici prea obosit de tot.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *