Cand timpul nu-ti zice sa taci

Vreme vine, vremea trece… suntem sortiti sa traim pe acest pamant pentru a invata o lectie. In decursul unei singure vieti primim lectii peste lectii si trebuie sa invatam sa le prioritizam pentru a descoperi adevarata chemare a sufletului nostru.

Ce stiu sigur e ca banii nu fac parte din lectie. Banii sunt lectia pe care o primim ori de cate ori oglinda sufletului este singura si trista. Un mod pervers de a destabiliza un om este sa-i tai resursele. Intr-0 luma haina si ahtiata dupa bani care si-a uitat valoarea sentimentala, banul reprezinta cel mai utilizt mod de pedepsire.

Sufletul este singurul care conteaza acum si intotdeauna. E usor sa ranesti un om cu un simplu gest, mai greu sa iti ceri cu adevarat iertare. Vorbele ies din gura mai repede decat creierul poate sa proceseze vina. Odata iesit din gura o vorba care nu are sustinere in cap, totul ti se intoarce pe dos.

Am avut placerea sa studiez mult timp niste medii usor iesite din contextul material al lumii noastre incercand sa gasesc raspuns la o intrebare pe care mi-am ridicat-o din cele mai tinere momente de care imi amintesc in viata. Cautand in sfera materiala  unui raspuns de culoare, mi-am raspuns in sfera spirituala prin culorile simtite. Imi place culoarea albastru sau imi place culoarea rosu. De ce?! Exact. Le gandim la nivel de ochi si amintiri a ceva bun, dar niciodata nu le explicam dincolo de cuvinte si imagini. Asa si energiile pe care incercam eu sa le gasesc acolo unde ele nu aveau reprezentare. Sunt fara miros si fara culoare. Acolo unde am gasit reprezentarile in paletarul de culori cunoscute de ochi m-am ferit sa caut raspuns. Sunt automatisme invatate pentru a-ti da un scop in a trai asa. De cele mai multe ori cei ce le vad nu inteleg ca ascund dureri groaznice pe care nu le lasa sa se manifeste.

Durerea nu e neaparat ceva greu de suportat. Fara durere nu poti intelege bucurie. Fara durere nu poti iubi viata la fel de mult. Fiecare eveniment din viata noastra ne ofera o lectie pecare trebuie s-o invatam. O lectie neinvatata la timp aduce dupa sine o lectie si mai grea despre acelasi subiect. Exact cum o vreme fara ploaie atrage intr-un tarziu o ploaie cu descarcari grozave. Tunete, fulgere si caderea de apa descriu greutatea lectiei de a nu ploua.

 

In fiecare zi invatam sa fim mai buni pentru a putea sa ne indepartam de noi cei pe care ii privim cu drag. Eu cel de azi invat pentru eu cel de maine ca sa pot sa dau o imaginea lui eu cel din viitor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *