Cauciucul face diferenta cand vine vorba de sosea

Acum cativa ani (dupa doar cativa ani de carnet si vreo 20.000 de km adunati in „desaga”) aveam impresia ca sunt unul dintre cei mai buni soferi. Asa ca atunci cand toata lumea era foarte interesata de cum sa aibe o masina mai buna si cand unii isi echipasera masinile cu anvelope all season pe care le foloseau chiar si vara. Si unii spuneau ca nu conteaza despre ce pret este vorba. Le spuneam tuturor ca talentul de sofer este cel care conteaza. Insa uite ca o experienta avuta cu doua masini pe care a trebuit sa le conduc. Una era echipata cu cauciucuri all season iar cealalta nu. Si de abia atunci am observat diferenta. Asa ca am inceput sa ma gandesc la niste anvelope all season pentru draga noastra masina de familie.

Si atunci cand am primit de la un bun prieten o super reducere la anvelope all season de la premiumanvelope.ro nu am mai stat pe ganduri. Le-am luat, am echipat masinuta si am zburat la un drum de 50 de km pe niste drumuri judetene. Ca un antitalent ce sunt din punct de vedere tehnic, nu intelegeam ce ar trebui sa observ la acele cauciucuri all season. Noroc cu o super balta lasata de un camion care avusese un mic accident. Am intrat intr-un mic derapaj, am tras un pic spre partea unde derapa si am simtit efectiv cum materialul caciucului parca musca din asfalt si se „chinuie” sa se mentina pe sosea. Si in acel moment subiectul pret, de care va spuneam la inceputul articolului, nu a mai fost unul „sensisbil”. Simteam ca nu mai conteaza nici un fel de preturi. Doar calitatea si tipul de profil al cauciucului conteaza. Si desi mi se parea odata demult ca sunt fitze aiuristice, acum incep sa inteleg de ce sunt atat de multe preturi si de ce sunt atat de multe criterii in functie de care poti alege o anvelopa atunci cand o cumperi.

P.S. Si in afara faptului ca am invatat cate ceva despre anvelope si importanta lor in echiparea autovehicului, am mai invatat ceva: TOT TIMPUL E BINE SA NE INDOIM DE CEEA CE CREDEM, PENTRU CA DOAR ASA PUTEM EVOLUA. Experimentarea si indoiala ne scot din zona de confort si ne ofera sansa evolutiei!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *