Cautam expert la 3 lei kg! Piata muncii

piata muncii

Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru un nou cod al Muncii care şi-a propus să aducă românilor mai multe locuri de muncă, să combată munca la negru şi să felxibilizeze relaţiile de muncă. În calitate de ministru interimar al Muncii, am dispus ca în luna mai să se efectueze controale mixte pentru combaterea muncii la negru. În acest interval de timp s-au derulat 11.128 de controale şi au fost aplicate amenzi de peste 14 milioane pentru muncă fără forme legale”, a spus Boc.
Sursa: realitatea.net

Piata muncii este de departe a fi ceea ce tot trambiteaza unul si altul. Realitatea este ca economia o duce prost si noi nu am reusit sa intelegem ca pentru salariul oferit trebuie sa cerem pretentiile reale.

Nu poti cere intr-un anunt de angajare ca vrei un expert daca nu platesti cu un salariu de junior.

Expertul iti vine pe un salariu frumos pentru ca stie ce are de facut in munca lui, ceea ce iti reduce tie cheltuielile cu antrenamentul lui.

Mi se pare ca departamentele de resurse umane sunt depasite de situatia din piata muncii. Avem o masa mare de oameni neangajati care ar putea fi usor cooptati si educati in piata, dar firmele sunt blocate de mentalitatea neasumarii riscului.

Economia finantata cu banii din viitor a dat impresia in piata muncii ca toti cei care au facut profit, l-au facut pentru ca ei au stofa de mari afaceristi. In realitate fiecare prin propria iluzie a alimentat balonul de sapun al crizei.

E greu acum sa revii cu picioarele pe pamant si sa te repliezi in piata pentru ca asta cere schimbarea strategiei de piata, strategie care multora le lipseste. Piata muncii din pacate nu-i asteapta pe ei.

Ei au fost prinsi de val si purtati pana pe marginea prapastiei pietii.

Mai usor cu cautatul de experti cand la angajare aplici texte de genul: „Stiti e criza si nu ne permitem sa va oferim mai mult…”, daca nu-ti permiti nu cumperi.

Comments

comments

2 thoughts on “Cautam expert la 3 lei kg! Piata muncii”

  1. @Krossfire: Omu’ e liber sa scrie ce vrea acolo. :))

    Pe mine ma deranjeaza ca nici angajatorul nu e mai breaz ca ala de-l intervieveaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *