Ce așteptări ai de la o cameră video?

În fața camerei, ești de obicei timid și cumva inhibat. Când te plasezi în spatele camerei, lucrurile se schimbă. Te simți puternic. Te simți în control. Ești un mare regizor, director, artist și producător de film. Camera e ca o extensie a ta. Te ascultă și te cunoaște. O mânuiești cu dexteritate și toată lumea e la degetul tău mic. Ai multe așteptări de la o cameră video. Așteptări care sunt de obicei împlinite dacă e camera ta, aleasă de tine, de la o firmă care îți place.

Dimensiuni convenabile

Camerele mai vechi erau uriașe. Puțini erau cei care le știau secretele. Cameramanul era invitat numai la evenimente cu adevărat speciale, era un om serios, cu simțul datoriei, rigid și cu destul de puțină creativitate. Era însă respectat. Dimensiunea aparatelor pe care le căra după el impunea mult respect. Camerele pe care ni le dorim astăzi trebuie să fie mici. Dacă se poate, să se potrivească în dimensiunea palmei. Nu vrem să impunem respect ci să trecem cât mai neobservați și să surprindem momente haioase la petrecerile prietenilor sau la aniversarea celui mic. Momente haioase care să ajungă evident cât mai rapid pe Instagram.

Conectivitate

Totul trebuie să fie conectat sau conectabil. Inclusiv camerele video. Accesul la internet e garantat cam în orice locație care contează așa că nu ne rămâne altceva de făcut decât să alegem camere video, televizoare, telefoane, tablete și alte echipamente care se conectează imediat la calculator și la internet. E musai să oferim celor care nu pot participa la un eveniment un fragment video ca să vadă ce pierd. Sau că facem o transmisie live. Camerele video moderne trebuie să se poată conecta. Altfel nu ne jucăm.

Claritate maximă

Suntem pretențioși când vine vorba de claritate. Nu mai acceptăm orice. Suntem atenți la numărul de megapixeli. Să fie cât mai mulți. Imaginile cu purici și rezoluție mică sunt de domeniul trecutului îndepărtat. O cameră video trebuie să filmeze full HD. Ne place claritatea culorilor, vrem să vedem și ce nu se vede. E o obsesie dar una care ne priește de minune. Camerele video țin pasul cu vremurile și ne oferă fix ceea ce ne dorim. Imagini spectaculoase, peisaje în culori magnifice, oameni frumoși, zâmbitori și tineri în toată splendoarea lor. E bine să ai o cameră video full HD.

Imagini stabile

Acum câțiva ani, când vedeai o filmare făcută de un amator te lua cu amețeală. Știai că omul nu se pricepe absolut deloc pentru că mișcările camerei aveau balansul unui vapor în furtună.

O cameră video de ultimă generație chiar te lasă să filmezi într-un vapor pe furtună fără probleme. Stabilizarea pe 5 axe oferă o claritate deosebită imaginii în mișcare. Camerele au tot felul stabilizatori optici de mișcare, aplicații pentru filmare inteligentă și detectare a fețelor, obiective pentru zoom de cea mai bună calitate și multe alte facilități. Merită să investești într-o astfel de cameră video care nu te dă de gol că ești amator.

Camerele video ne oferă posibilitatea de a păstra frânturi de viață într-o formă accesibilă și ușor de urmărit. E frumos să te uiți peste ani la petrecerile aniversare ale copiilor deveniți peste noapte adolescenți și adulți. E o nostalgie pe care ne-o putem permite și care ne place. Viața e frumoasă și din spatele și din fața camerei!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *