Ce spune perdeaua de duș despre tine

Perdeaua de duș spune ceva despre personalitatea ta. Poate avea modele trăsnite care să-ți reprezinte spiritul rebel, dorința după lucruri neobișnuite și setea de nou sau poate fi aleasă în culori calde, specifice persoanelor cu temperament calm, liniștit, meditativ. Contrar părerii generale, perdeaua de duș nu e o simplă bucată de plastic decorată la nimereală cu delfini albaștri, stropi de apă sau figuri geometrice. Cele mai multe perdele de duș au un design interesant, sunt fabricate din materiale rezistente la umezeală și sunt suficient de mari încât să ofere protecție fără să-ți stânjenească mișcările.

Este perdeaua de duș necesară?

Băile mici, de apartament sau de casă, au nevoie de perdele de duș. Dacă ai decis să spui pas faianței și să mergi pe ideea de baie dată cu var lavabil sau acoperită cu tapet atunci nu-ți poți permite să lași apa să curgă în voie peste tot. Cei care au băi mari, amenajate sofisticat, preferă protecția oferită de uși elegante din sticlă. Pentru restul lumii, perdeaua de duș e protecție sigură și suficientă împotriva apei care se revarsă de la dușurile zilnice. Acum, după ce am stabilit necesitatea perdelei de duș, hai să vorbim puțin despre alegerea unui astfel de accesoriu atât de util și de des folosit.

Cum alegi perdeaua de duș

Amenajarea băii se termină de cele mai multe ori cu alegerea perdelei de duș. Din această cauză, cele mai multe perdele de duș ajung să se potrivească precum nuca în perete și să devină un punct tensionat și discordant în designul băii. Nu-i normal să te mulțumești cu o perdea de duș care nu te satisface din punct de vedere estetic și al calității. De ce n-am alege acest accesoriu imediat ce am stabilit culoarea dominantă a băii? Pentru că avem mereu impresia că avem de unde alege. Nu-i chiar așa! Există multe modele pentru perdele de duș dar la urmă tot te trezești că fix ce-ți trebuie ție nu prea există.

Modele și culori

Perdelele de duș trebuie coordonate cu restul accesoriilor alese pentru baie. Dacă ai o baie în nuanțe de albastru atunci mergi pe bleu, turcoaz, bleumarin, poate niște nuanțe de mov sau orice altceva din această paletă de culori. Dacă ai o baie cu tematică specială, orientală sau spa sau vintage, atunci alegerile sunt ceva mai complicate dar nu imposibile. Important e să-ți găsești modelul potrivit care spune ceva despre tine și preferințele tale. Baia e un loc de relaxare și trebuie să-ți facă plăcere să-i treci pragul zi de zi.

Dimensiuni potrivite

Înainte de a a pleca la cumpărături ar fi bine să măsori cu atenție spațiul pe care vrei să-l acoperi cu ajutorul unor perdele de duș. Băile au dimensiuni diferite și nu te poți aștepta să potrivești orice perdea pe dimensiunile unei băi mari. Sistemele de prindere sunt și ele variate. E normal să găsești unul care se potrivește băii tale. Există sisteme de prindere fixe, mobile, flexibile, mai stylish sau mai comune așa cum sunt și perdelele. Important e ca sistemul de prindere să fie durabil și să te deservească perfect.

Cine n-are perdea de duș să-și cumpere. Spun asta pentru că mai sunt unii care preferă să facă de două ori pe zi curățenie în baie decât să-și cumpere perdele de duș. Cică e complicat de instalat. E neplăcut să te atingi de ea duș. Să ștergi apa de pe jos după fiecare duș o fi mai simplu?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *