Ce trebuie să știi despre bicicletele de fitness?

Gym Bike - biciclete de fitness

Prezentul ne aduce foarte multe oportunități, dar și provocări. Dacă în trecut trebuia să parcurgem kilometri pe jos în fiecare zi, acum doar ne urcăm în mașina personală sau într-un mijloc de transport în comun și ajungem imediat la destinație.

Din păcate, atât lipsa activității fizice, cât și alimentația incorectă, îmbinate cu un volum foarte mare de stres, ne influențează semnificativ întregul organism. Cea mai vizibilă urmare a stilului de viață nesănătos este acumularea de kilograme în plus, însă aceasta este doar o mică problemă. Un stil de viață haotic cauzează diverse afecțiuni, atât fizice, cât și psihice, iar pentru a-l echilibra este nevoie de atenție, responsabilitate și răbdare.

Bicicleta de fitness – un dispozitiv care ne ajută să ne menținem sănătoși

Un mod singur prin care putem aduce echilibru în viața noastră este crearea unui program zilnic de activități fizice. Desigur, ar fi ideal dacă am începe să mergem mai mult sau să ne facem un abonament la o sală de fitness, dar aceste activități au nevoie de o resursă pe care o găsim tot mai greu – timp.

În condițiile în care suntem mereu prinși între casă și locul de muncă, putem aduce sportul în viața noastră într-un singur mod: achiziționând un aparat de fitness. În acest sens, putem să ne îndreptăm atenția către o bicicletă de fitness, extrem de populară grație ușurinței în utilizare și a rezultatelor excelente la care conduce.

Bicicleta de fitness poate fi cu succes utilizată din confortul propriei locuințe, fără a fi nevoie să pierzi timp cu deplasarea până la sala de sport sau până la spațiile special amenajate pentru alergat sau pentru mersul cu bicicleta. În timp ce îți faci exercițiile programate, poți face și alte activități relaxante, cum ar fi cititul romanului preferat, răsfoirea unei reviste sau urmăritul emisiunii preferate.

Tipuri de biciclete de fitness

Imitând mersul pe bicicleta clasică, cea de fitness este o soluție la îndemâna oricui și poate fi utilizată inclusiv de cei lipsiți de experiență. Acest dispozitiv este special conceput pentru a ajuta corpul să se tonifice, pentru a elimina kilogramele în plus și pentru a reduce nivelul de stres.

În momentul de față, pe piață se remarcă două mari tipuri de biciclete de fitness:

  • biciclete de fitness staționare – se aseamănă ca mod de funcționare cu bicicletele clasice și sunt, la rândul lor, împărțite în două categorii și anume: de cameră și spinning;
  • biciclete de fitness eliptice – au în locul pedalelor obișnuite unele cu mișcare oscilantă, fiind modele mai performante și mai scumpe.

Atât bicicleta de fitness staționară, cât și cea eliptică pot fi utilizate atât de începători, cât și de profesioniști. Primul tip are un preț mai accesibil, dar solicită în principal musculatura picioarelor. O bicicletă eliptică, însă, supune la efort întregul corp, antrenând astfel mai multe grupe musculare și conducând mai rapid la rezultatele dorite.

Alegerea unei biciclete de fitness

În ultima perioadă tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către bicicletele de fitness eliptice însă acest lucru nu înseamnă că cele staționare nu sunt bune. Oricum, indiferent de tipul dorit, înainte de a achiziționa produsul este recomandat să acorzi atenție următorilor factori:

  • sistemul de frânare – modelele cu frânare magnetică sunt mai fiabile și mai silențioase;
  • forma șeii – trebuie să fie confortabilă, o șa de dimensiuni mici fiind adesea incomodă;
  • pedalele – este necesar să fie suficient de mari, antiderapante și să dispună de sistem de fixare;
  • brațele – se recomandă să fie mobile, pentru a permite și exersarea mușchilor mâinilor;
  • funcții – sunt indicate modelele cu computer de bord, ce permit observarea parametrilor exercițiilor;
  • preț – este necesar să reflecte pe deplin calitatea, bicicletele profesionale fiind cele cu raportul calitate preț cel mai bun.

DHS Fitness – o gamă variată de biciclete de fitness la prețuri corecte

DHS Fitness pune la dispoziția clienților un număr mare de aparate de fitness performante, la prețuri accesibile. Pe dhsfitness.ro se găsesc atât modele de biciclete de fitness profesionale, cât și benzi de alergat, steppere, bănci de antrenament și alte accesorii necesare celor care au făcut din fitness un mod de viață.

Alege bicicleta de fitness care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și fii și tu unul dintre cei care iubesc fitnessul!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *