Ce votam pe 26 Mai 2019?

eu yes la vot 2019 europarlamentare prezidentiale

In data de 26 mai 2019 vor avea loc alegeri in Romania pentru Parlamentul European, dar si referendumul national convocat de Presedintele Romaniei.

Alegerile de anul acesta pentru Parlamentul European au o importanta sporita avand in vedere ca in ultima perioada au existat proteste in toata Romania vis-a-vis de modul in care aceasta tara a fost condusa. In acest sens a fost convocat si acest referendum de catre presedinte pentru a descoperi  opinia poporului pe tema modificarii legislatiei in materie penala de care sunt interesati cei din coalitia de guvernare.

Intrebarile pentru referendum alese de presedinte dupa consultari cu partidele politice si organizatii civice sunt urmatoarele:

  1. „Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?”
  2. „Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor ai al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?”

Raspunsurile la cele doua intrebari sunt de forma DA si NU.

În România, alegerile europene au loc la data de 26 mai 2019. Cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota. Votul din străinătate este posibil dacă se îndeplinesc anumite condiții.

Alegerile europene au loc duminica 26 mai 2019. Romanii pot vota la sectiile de votare in intervalul orar 7.00-21.00. Alegatorii pot vota la sectiile unde sunt arondati in functie de domiciliu sau resedinta.

In cazul in care nu va aflati in zona de resedinta, votul este posibil la alta sectie de votare pe liste suplimentare. Presedintele sectiilor de votare au obligatia sa inregistreze votul pe listele suplimentare de alegatori.

Oricare este alegerea voastra pentru Parlamentul European mergeti la vot. Mergeti si votati DA la referendum pentru ca nevalidarea acestuia reprezinta o confirmare a politicii coalitiei de guvernamant impotriva justitiei.

Daca vrem o tara ca afara trebuie sa ne luptam pentru aceasta. O invalidare a referendumului pe justitie va arunca Romania in cea mai neagra perioada a istoriei ei. Aveti grija de voi si de viitorul vostru!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *