Ceaiul nostru cel de toate zilele

Nu e un secret pentru cine ma cunoaste ca sunt un mare bautor de cafea. Beau foarte multa cafea in decurs de o zi lucratoare. Practic as putea sa beau o cafea si inainte de culcare, dar n-o fac. Aleg insa ca la finalul zilei sa beau ceaiuri. In ultimele zile am descoperit produsul Ceai rosu Rooibos oferit de Artaceaiului.ro.

In nevoia mea de a reduce consumul de cafea, acum 4-5 ani am inceput sa beau ceaiuri intre cafelele baute pe perioada unei zile. Am tot incercat tot felul de ceauri pentru a-mi tempera pofta de cafea. De la ceaiuri negre si pana la ceaiuri pe baza de catina si lamaie, am trecut prin toate fazele de plante pe care sa le descopar intr-un ceai. Ultima data am testat si niste ceaiuri un pic mai picante bazate pe ghimbir. Eram intr-o perioada de raceala si am testat toate ceiurile care imi puteau potoli o tuse zapacita.

Revenind la acest ceai rosu rooibos de care vorbeam in primul paragraf, pe acesta l-am descoperit in cautarile mele pe internet despre ceaiurile care se beau in Marea Britanie. Stiu ca acolo exista o cultura a ceaiului si m-am gandit ca de acolo pot invata multe si despre acest ceai rosu. Pe wikipedia am gasit la alegere o serie de informatii legate de procesare si folosirea de ceai rooibos. Se pare ca aceasta este originar din Africa de Sud si modul sau de preparare este asemanator cu cel din Marea Britanie unde se combina cu lapte.

 

Sarind din link in link despre acest ceai rooibos, am putut descoperi ca aceasta este utilizat si in cure de slabire. Denumirea de rooibos inseamna „tufis rosu” si se refera arbustul Aspalathus linearis din care provine acesta. De la simpla cana de ceai pe care o bei si pana la infuzie cu acesta, sanatatea ta are doar de castigat daca-l introduci in rutina ta de zi cu zi.

 

Eu nu l-am ales pentru a slabi. Sunt departe de a fi un om care are nevoie sa slabeasca. Eu am ales sa beau acest ceai pentru efectul sau antioxidant si pentru ca nu contine cofeina. Incerc pe cat posibil ca in ultima parte a zilei sa ma pregatesc intens pentru un somn linistit. Astfel ca o combinatie de ceai rosu cu tei este tot ce am nevoie pentru a incheia o zi de lucru care uneori se prelungeste destul de mult.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *