Cele mai importante 8 produse si servicii funerare la o inmormantare crestina

Produse si servicii funerare la o inmormantare crestina

Romanii sunt un popor crestin si prin traditiile adanc inradacinate de generatii bune de timp, tind sa acorde o importanta deosebita produselor si serviciilor funerare.

Din punct de vedere crestin, exista mai multe produse si servicii funerare care nu ar trebui sa lipseasca de la o inmormantare. Discutam despre ele in cele ce urmeaza.

1. Sicriul.

 Numit deseori si „locuinta trupului neinsufletit”, sicriul este cel mai important obiect funerar intr-un ritual crestin. Conform traditiei, toate corpurile neinsufletite se aseaza in sicrie din lemn.

Cand alegeti sicriul, cel mai important aspect la care trebuie sa fiti atent tine de dimensiuni. Lucrul acesta este cu atat mai critic daca vorbim despre o persoana decedata mai corpolenta, cu o statura mai mare sau din contra, mai mica.

La Casa Funerara Blaj va oferim peste 40 de sicrie din diferite esente de lemn. Familiile care sufera dupa pierderea unei persoane dragi pot alege sicrie din brad, stejar, cires, nuc, tei etc.

Sicriele pot avea finisaje simple sau lucioase, insertii metalice, manere flexibile sau bare de prindere pe laterale, cruce pe capac, elemente florale decorative sculptate in lemn, imprejur.

Au capacul capitonat, iar preturile pe care noi vi le oferim includ perna, crucea, orarul mare si orarul mic.  (Pentru alegerea unui sicriu vedeti aceasta oferta de servicii funerare)

2. Crucea funerara.

In general este inclusa in pretul sicriului, este inscriptionata cu numele, data nasterii si data decesului. Crucea va insoti sicriul si se va aseza la mormant.

3. Pachete de mancare pentru pomana.

Chiar daca la prima vedere includerea acestui serviciu in oferta noastra poate parea putin surprinzatoare, noi am ales sa raspundem cerintelor clientilor nostri.

In momentul in care suferi si tot ceea ce iti doresti este sa ramai un sprijin pentru familia ta sau sa ai timpul si libertatea de a-ti lua adio de la cel care s-a stins din viata, ultimul lucru la care vrei sa te gandesti este ca trebuie sa te ocupi de pachete de mancare pentru a fi oferite ca pomana sau sa cauti alta solutie cat mai eficienta.

Din acest punct de vedere, astfel de servicii funerare oferite de Casa Funerara Blaj se adreseaza persoanelor care doresc solutii complete.

4. Servicii funerare de transport.

Casa Funerara Blaj detine masini speciale si omologate pentru transportul trupurilor neinsufletite. In afara de acestea, avem in dotare microbuze utile pentru transportul persoanelor care participa la eveniment (capela, biserica, acasa, cimitir etc).

Nu in ultimul rand ne ocupam de transport funerar national si international (inclusiv repatriere decedati).

5. Pregatirea trupului neinsufletit.

Casa Funerara Blaj detine personal specializat, expertiza si spatiu igienic la standarde inalte pentru pregatirea trupului neinsufletit.

Firma se ocupa de constatare deces, toaletarea decedatului, imbalsamare, manipulare, asezare in sicriu.

6. Pregatirea dosarului pentru a solicita ajutorul de inmormantare oferit de catre stat.

Acest dosar trebuie sa cuprinda mai multe documente, iar noi ne putem ocupa de el in locul dumneavoastra.

7. Aranjamente florale.

Florile nu ar trebui sa lipseasca de la o slujba de inmormantare, iar noi va oferim posibilitatea de a comanda coroane de flori (cu garoafe, trandafiri, crini sau crizanteme) sau jerbe funerare.

8. Servicii funerare de repatriere a decedatilor.

Daca o perspana draga a decedat in alta tara si doriti sa-i aduceti trupul in Romania pentru a fi depus la capela si inmormantat aici, trebuie sa faceti cateva demersuri.

Avand experienta practica, noi va putem ajuta cu tot ce presupune procedura de repatriere a decedatilor.

Pentru mai multe detalii privind repatrierea decedatilor accesati: https://www.casa-funerara-blaj.ro/2018/10/25/repatriere-decedati/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *