Centrala termica autonoma cu motor Stirling

In familia masinilor termice, motorul Stirling defineste o masina termica cu aer cald cu ciclu inchis regenerativ, cu toate ca incorect, termenul deseori este utilizat pentru a se face referire la o gama mai larga de masini. In acest context, „ciclu inchis” inseamna ca fluidul de lucru este intr-un spatiu inchis numit sistem termodinamic, pe cand la masinile cu „ciclu deschis” cum este motorul cu ardere interna si anumite motoare cu abur, se produce un permanent schimb de fluid de lucru cu sistemul termodinamic inconjurator ca parte a ciclului termodinamic; „regenerativ” se refera la utilizarea unui schimbator de caldura intern care mareste semnificativ randamentul potential al motorului Stirling.
Sursa text: wikipedia.org

grabcad.com
grabcad.com

Sursa foto: grabcad.com

Motorul ”Stirling” a fost inventat de clericul Dr. Robert Stirling si a fost brevetat in anul 1816. Acest a este o masina termica cu aer cald cu ciclu inchis regenerativ. Fluidul de lucru se regseste intr-un spatiu inchis. Functionarea acestui motor poate sa se faca pe baza unei surse de caldura, indiferent de calitatea acesteia, fie ea energie solara, de natura chimica sau chiar nucleara.

„Motorul Stirling are puterea de a transforma energia calorica din soba. Acesta o preia printr-un cap cald si intr-un circuit inchis si o transforma in curent electric.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *