Centrala termica de care ai nevoie

Cei care ma cunosc stiu ca sunt pasionat de informatii privind centrale termice pe gaz inca de cand m-am mutat la curte. Cand locuiam la bloc, primeam caldura de la sistemul centralizat si nu prea eram familiarizat cu termenii tehnici in zona de centrale. Timpul a trecut si iata-ma la curte cu o centrala termica in condensatie instalata dupa experienta de 5 ani a incalzirii cu un alt tip de centrale.termice pe gaz.

Nu vreau sa ma plang de aceste modele, dar diferenta care se simte in buzunar este net superioara cand vad factura de gaz cauzata de centrale termice in condesatie. E vorba ca aceste centrale termice pe gaz in condensatie sunt folosite mult mai eficient.

Este adevarat ca cautand dupa centrala termica in condensatie pret vei observa ca initial vei avea de bagat mai multi bani decat intr-o centrala cu tiraj fortat, dar in timp amortizarea prin reducerea la consumul de gaz te va face sa intelegi ca aceste centrale termice in condensare reprezinta viitorul.

Zilele trecute chiar discutam cu un vechi prieten din copilarie care tocmai ce si-a montat un model de centrale termice in condensatie. E la prima lui experienta cu acest tip de incazire. Inainte a lucra cu o centrala electrica pusa la dispozitie de firma de instalatii Berluni. Zicea ca i s-a parut scumpa aceasta centrala termica in condensatie pret, dar ca merita investitia pentru calitatea caldurii.

In plus am inteles de la vechea cunostinta ca nu in curand se vor comercializa doar centrale termice in condensare conform normelor europene in vigoare. O sa vedem ce va fi si daca aceste centrale termice in condensatie vor castiga batalia cu piata.

In cazul in care aveti de incalzit o suprafata mare ca si volum, dar nu aveti posibilitatea sa faceti un cos de evacuare, folosirea unei centrale termice pe gaz in condensatie este ideal. Productia de centrale in condensare a crescut odata cu cresterea nevoii de spatiu pentru indivizi, astfel ca la puteri mari 30-32 kW se concep in mare parte doar centrale termice in condensare. Multe dintre aceste modele sunt apreciate cu un randament supraunitar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *