Cercul de Pictura al copilariei

Eram prin clasele primare cand m-am indragostit de pictura. Cred ca vazusem eu un film sau un desen animat cu un pictor celebru si mi se parea ca viata lui este exact ceea ce mi se potrivea mie. NU aveam la acea vreme cine stie ce materiale pentru pictura, dar aveam multe vise si mai ales multe sperante. In tolba mea de pictura se gaseau mai ales materiale pictura ieftine, ca banutii parintilor nu erau multi si ma uitam de fiecare data la pret sau la preturi atunci cand luam coli, panze, culori sau pensule.

Ce frumos ar fi fost daca puteam gasi atunci ca acum materiale pentru pictura pe Colorit.ro. Imi aduc si acum aminte, ca ma duceam cu parintii si pana in cealalta parte a orasului sa cautam culorile in ulei sau panzele acelea cerute de profa de pictura de la Cercul de pictura al Palatului Copiilor.

Cel mai frumos moment al micii mele aventuri „colorate” a fost momentul cand am castigat Premiul III la unul din concursurile organizate la Palat, iar premiul a fost o punga maaare cu materiale pentru pictura din cele mai bune si o carte cu sfaturi pentru pictura in ulei. Eram in al IX-lea cer si nici nu ma mai uitam la vechile mele materiale pictura ieftine. Ma simteam important si mandru tare. Doar ca materialele s-au terminat si goana dupa fiecare pret sau dupa preturi, in cazul in care trebuia sa cumparam mai multe chestii a revenit.

Un an mai tarziu pasiunea mea pentru pensule si culori a disparut. Nu mai aveam chef si nici la Palat cheful sau emulatia de alta data a colegilor nu mai era aceeasi. Asa ca m-am lasat. Anii au trecut si pasiunea pentru pictura a ramas o frumoasa amintire in cutia cu amintiri a sufletului meu. Pana pe la vreo 16-17 ani cand m-am indragostit de o superba pictorita de la Tonita. Eram mort dupa ea si as fi lucrat zi lumina, doar, doar sa o impresionez. Am „impresinat-o” asa vreo juma’ de an, pana mi-a suflat-o un sportiv vorbaret de la Liceul Sportiv. Insa cu ceva tot m-am ales. Nu am mai lasat uitata pasiunea mea pentru pictura. Si acum, odata pe luna, ma mai murdaresc un pic si imi las imaginatia sa zburde vesela pe cate o panza!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *