Che Guevara

Che Guevara

Che Guevara, idolul corporatistilor suparati pe globalizare. Am incercat sa aflu mai multe despre acest guru in materie de guerila socialista.

Ce nu inteleg este cum de oameni cu carti citite la activ si asa educatie aleasa ajung sa sprijine un regim atat de infierator in ceea ce priveste masele. Adica tu inveti atatea lucruri pentru a sprijini un regim care mai tarziu incearca sa schimbe istoria oferind o imagine idilica a comunismului si infierand cu mandrie proletara imperialismul occidental? Ceva undeva nu se leaga. Comparand povestea lui cu cea lui Lenin care studiase si-n Elvetia imi vine in cap doar ideea ca oamenii astia nu au studiat ce trebuie, citind carti care le-au deformat perceptia asupra realitatii inconjuratoare.

Inainte de toate vreau sa declar ca ma gasesc usor distrat de faptul ca societatea care infiereaza cu manie proletara comunismul in Romania, afiseaza cu mandrie imaginea idilica a luptatorului pentru comunism. Este distractiv sa vezi cum masele nu au toti termenii la ei, imbratisand o imagine.

S-a nascut in Argentina, la 14 iunie 1928, in orașul Rosario, provincia Santa Fe, ca cel mai mare dintre cei cinci copii ai unei familii prospere, tatal fiind Ernesto Guevara Lynch, iar mama Celia, avand stramosi basci, irlandezi si spanioli. La varsta de doi ani se imbolnaveste de astm bronsic, iar de la varsta de 3 ani a invatat sah de la tatal sau si a participat chiar la concursuri incepand de la varsta de 12 ani. Mama sa l-a învatat franceza, pe care o va vorbi in mod curent, fiindu-i utila mai ales in experienta africana de mai tarziu. Matusa sa, de care era foarte apropiat si care a crescut-o pe mama sa de la moartea prematura a parintilor acesteia, era comunista. In timpul adolescentei, profitand si de perioadele de repaus provocate de crizele de astm, citeste din Pablo Neruda, Jack London, Emilio Salgari, Jules Verne, Sigmund Freud si Bertrand Russell. Arata, de asemenea un mare interes si pentru fotografie. Cu toate acestea, in 1942, la liceu, joaca rugby in echipa scolii. Reformat din cauza bolii, se ambitioneaza sa ajunga doctor.

Sursa: wikipedia

Dupa ce termina studiile de medicina pleaca in America latina si ramane socat de viata populatiilor din zona. Socat si cu idealizarea literara a comunismului, probabil ca in mintea lui incolteste zdrobirea burghezului asupritor negandind nici o clipa ca va schimba doar stapanul acelui popor asuprit: pleaca burghezul imperialist si vine burghezul comunist.

Ajunge in Cuba unde ii pica manusa lui Fidel Castro: un luptator cu calitatile lui si direct indoctrinat din educatia de acasa si din cartile citite,plus cu un astm care-l facea vulnerabil si usor de condus. Se naste un erou comunist cu o imagine apropiata de cea a Cristului din Biblie.

Nu contest calitatile lui innascute, dar pana unde merge hiperbolizarea unui om si unde se termina realitatea lui?!?

Sursa foto: bbc.co.uk

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *