Ciobanitatea optiunii…

regele mihai I
regele mihai I

Zilele trecute ex-Regele Mihai al Romaniei a vorbit in Parlament. Contrar asteptarilor mele omul si-a tinut speech-ul dorit.

Ma distreaza lupta politica intre regalisti si antiregalisti probasescu. Sa ne intelegem, eu nu sunt un antiregalist, eu doar nu pricep ce a facut Regele Mihai ca rege al Romaniei in afara de arestarea lui Ion Antonescu si intoarcerea armelor?!? Stiu, sunt prea tanar ca sa inteleg si nici n-am avut bunici care sa-mi explice ce frumos a fost pe vremea regelui. Stiu doar ca bunicamiu a asteptat 50 de ani un semn de la Rege sa-i ia comunisti de pe cap si n-a apucat sa-l vada.

Cine foloseste imaginea Elisabetei Rizea in razboiul regalisti – antiregalisti e usor depasit. Elisabeta Rizea a luptat pentru un crez si impotriva celor care au dat-o la pace cu Regele. Elisabeta este icoana devotamentului pentru un crez.

Teza victimelor salvate din pix de Mihai I. Daca analizam victimele comunismului din perioada de dupa 23 august 1944 vom observa ca raportul este tot mare si-n plus avem o crestere a mortilor in ceea ce priveste masele intelectuale. Deci teza cu a salvat multe vieti curmand razboiul cu 6 luni cade. Sa intrebam sasi din Romania unde le-au disparut parinti ca prada de razboi de dupa?!? Sunt prea demni ca sa scada la o astfel de mila, isi traiesc dramele in spatele usilor inalte si ferecate.

Cand am aruncat ideea de a strage bani si sa se faca un referendum pentru revenirea la regalitate, mi-au ras in nas toti regalisti. E greu sa gandesti democratic cand ai foamea in buzunar, e mai ieftin sa faci politica pe sant pentru un vis trecut.

Pentru mine Regele nu mai este rege. Este doar un om obisnuit cu un nume si un prenume. Cetatean, poate chiar roman. A avut parte de pregatirea unui monarh, dar a ales sa traiasca cu spatele. Nu pot sa-i cer ce nu-mi poate oferi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *