Comunitatea, partener social

biblioteca
biblioteca

„X e de vina”, „Din cauza lui Y nu am eu…”, „Am pierdut startul pentru ca Z nu a vrut sa ma ajute”.

Comunitatea este un factor important intr-o societate in plina dezvoltare cum suntem noi. Ne-am obisnuit ca statul sa ne ofere cele de trebuinta si noi sa nu facem nimic altceva decat sa mergem la servici, sa venim acasa, sa petrecem, sa mancam si sa bem, dar sa nu ne implicam sub nici o forma in societate.

Persoana juridica stat este sacul de box care preia toate nereusitele noastre. E simplu sa-ti gasesti un tap ispasitor care sa preia toata vina essecului, mai greu este sa ti-o asumi. Victoriile le porti fericit pe umeri, dar esecul il bagi sub pres dand vina pe o terta persoana.

Daca tara asta nu are un viitor este pentru ca statul si comunitatea nu au inteles ca democratia se formeaza in parteneriat social. Comunitatea trebuie sa ofere sprijin statului si statul trebuie sa intoarca favoarea comunitatii. Este un joc cu 2 jucatori care se verifica unul pe altul, dar care isi intind si mana pentru a trece peste anumite deficiente.

Mentalitatea de a astepta fara sa iei atitudine este una paguboasa cu care ne-am facut un renume prost in lume. Din poporul darz, brav si neinfricat am ajuns niste actorasi pasivi in viata noastra: ne naste, traim si murim fara a lasa o amprenta pozitiva cat de mica asupra spatiului fizic in care am supravietuit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *