Conduita bat-o vina

Nu mai exista rusine in ceea ce priveste locul in care ai aterizat si placinta care iti este alocata. Cand omul iti intinde o mana nu trebuie sa iei mana toata. Intai intelegi unde ai aterizat si mai apoi te arunci sa imbratisezi comunitatea.

Ai 5 zile intr-un loc nou si trebuie sa ai grija la cum te comporti si ce faci. Ai grija si verifica daca in jurul tau sunt si oameni de care depinde viitorul tau in comunitate. Priveste in jurul tau si vezi comportamentul celor care iau parte in comunitate. Stiu ca uneori iti vine sa „traiesti clipa”, dar de cele mai multe ori e bine sa gandesti de doua ori inainte de a mai pune un pahar la vorbele dulci ce iti ies pe gurita.

Eu nu am nimic de pierdut. Tu ai de castigat daca esti cumpatat si vezi paharul tau pe jumatate gol, dar care se poate umple intr-un viitor apropiat. O cariera se formeaza in timp si cu un pic de munca. Cum alpinistul incepe de la baza catre varf, asa si tu trebuie sa parcurgi toti pasii.

Nu-mi pasa! Nu-ti pasa azi, nu-ti pasa maine, dar timpul trece si la un moment dat cand vei incepe sa cauti respect nu-l vei gasi niciunde. Ai scapat de sub observatia celor ai tai, dar nu uita ca viata pe cont propriu este viata in care trebuie sa te verifici singur despre cum te descurci. E cel mai al dracului program de care trebuie sa te tii.

Altfel…suntem bine. Un suras aruncat de dincolo de o imagine frumoasa si curata te vor face sa castigi mult mai mult decat imaginea unui om fara de limite. E frumos ca vrei sa te asezi in fruntea junglei ca Rege al haitei, dar haita e cea mai mare minciuna. In secunda doi cand un alt Rege se iveste la orizont, vei ramane intr-un colt ghemuit, acelasi spirit fugit dintr-un san de familie mai rau sau mai bun. Gandeste-te cand esti in varf la tine cel din colt.

Cumpatare si rigoare, fratii mei!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *