Conectati la internet uitam sa traim!

sursa:  dribble.com
sursa: dribble.com

Omenirea in modul ei in care functioneaza in ziua de azi se indreapta cu valul catre stavilopozi pentru a se zdrobi intr-un mod tragic si fatal. Pe masura ce se minte ca evolueaza, in realitate involueaza cu o rapiditate fantastica.

Cele mai grave fapte care duc catre o asemenea cadere sunt de fapt micile mizerii pe care le facem in viata noastra de zi cu zi. O minciuna spusa azi care iti ofera comoditate te va seta pe viitor sa-ti folosesti imaginatia pentru a iti modela o viata artificiala placuta. In acest sens esti ajutat foarte tare de mediile sociale online care aduna toate tipurile de psihoze afisandu-le in fel si chip. In putine cazuri acele medii sunt benefice oferind o supapa de refulare, dar in cele mai multe dintre cazuri dezvolta o dependenta totala.

In momentul in care ne petrecem majoritatea timpului conectati la internet vom uita sa mai traim. Asa ca glumele cu o foaie pe care scrie respira nu mai sunt departe de adevar.

Ma gandesc in trecut si vad ca acolo lucrurile erau mult mai aproape de simtul tactil si viata avea alta conduita si conotatie. Parca se traia intr-un mod real desi lucrurile erau destul de constranse de societate si de politica vremurilor. Acum avem libertatea totala si totusi suntem constransi de propriile limite. Asta imi aduce aminte de un citit gasit intr-o agentie SEO in care se spunea ca limitele sunt fix alea pe care ni le impunem noi.

Nu zice nimeni ca trebuie sa devenim mai catolici decat Papa si sa interzicem, dar cred ca e timpul si cazul sa ne luam noi timpul necesar in care sa lasam tehnica din maini pentru a privi in jur. Cu fiecare ora petrecuta dincolo si departe de aceste medii ajungi mai aproape de o fiinta sociala. Dincolo de butoane si touch screen trebuie sa simti caldura unui suflet si vocea unui om pentru a putea socializa.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *