Conservarea avantajului

Protest in text
Protest in text

L-au prins pe Osama si l-au impuscat. E normal sa faca asa ceva avand in vedere trecutul acestuia si ce putea sa faca in continuare.

Ca de la stat totalitar la stat care si-a impus odata democratia cu pusca este normal sa apara astfel de rezolvari ale problemei. Teorii ale conspiratiei vor fi mereu cat timp vor exista evenimente care sa le alimenteze. Pe de o parte teoriile conspiratiei sunt benefice pentru tonusul politic, cum e mai simplu oare sa scapi de gravitatea faptelor daca nu alimentand opinia publica cu fapte inexacte care dezvolta scenarii???

Din punct de vedere economic al razboiului, politica de a-l ucide pe Osama este una costisitoare. Acum ca sa continue razboiul si sa mearga in continuarea afacerea cu armament trebuie sa formezi un nou lider cu care sa te lupti. Existenta latenta a lui Osama i-ar fi oferit lui Obama siguranta unui consum regulat de armament. Asta doar daca cel omorat nu si-a mai respectat angajamentele. Curios este cum s-au intamplat toate astea intr-o perioada cam incerta pentru viitorul mandat al lui Obama si in plin razboi comunicational cu populatia evreiasca din SUA. Sa fie o plata in avans pentru o viitoare legislatura!??

Politica, religiile si afacerile se fac cu cadavre. Indiferent de continent, indiferent de religie sau presedinte puterea ucide pentru a-si conserva avantajul. Nu poti acuza o tara pentru greseala unui conducator, cum nu poti acuza un profet din cauza unor credinciosi zelosi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *