Constitutia si legea Romaniei pe model USA

Eu sunt in ultima vreme tot mai fermecat de sistemul American. Nu stiu de ce dar mi se pare ca este sistemul care a reusit sa defineasca cel mai bine democratia. Statele europene sunt mult prea adanc mutilate in istorie ca sa poate trece peste euforia dorintei de a-si recapata vechile valori si granite. Statele Unite ale Europei sunt un vis ciudat si imposibil pentru un continent plin de ura si nereglementat.

Sa vorbim despre Romania. A incercat tot felul de modele europene dar niciunul nu s-a dovedit viabil pentru acest taram si acest popor, de ce nu incercam si o solutie nord-atlantica?!

Cum ar fi sa avem si noi o republica prezidentiala federativa bazata pe regiuni de administrare. Si asta fara sa facem legi/contitutie care sa ofere unor trepanati orgasme istorice si regiuni istorice. Impartirea trebuie facuta cu cap si fara interese ascunse. Democratia presupune si sa treci uneori pentru frustrari ale istoriei.

Un singur presedinte. Un vicepresedinte sa tina loc de Premier. Si restu’ sa fie un numar fix de oameni care sa conduca destinele acestei tari?!? Aveti tupeu si coaie sa faceti o astfel de schimbare??!

PS: Alegerile sa fie libere si cei care vor sa aleaga sa fie obligati sa se inscrie pe liste. Practic listele electorala sa fie date de cei care au constiinta si stiu ca vor sa voteze. Atunci sa vedem cine are majoritatea dintre cei care isi doresc sa voteze!!!!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *